sobota, 22 junija, 2024

Iz te kategorije

Letošnja Drobtinica

Kljub izboljšanim gospodarskim kazalcem je bilo po podatkih Statističnega urada Slovenije lani v Sloveniji revnih skoraj 280.000 oseb ali 14 odstotkov vseh prebivalcev. Med njimi je kar 46.000 mladoletnih otrok, kar predstavlja 12 odstotkov vseh mladoletnih otrok v Sloveniji.

In prav njim je namenjena akcija Drobtinica 2017. V območnih združenjih RKS prostovoljke in prostovoljci letos z enodnevno kampanjo Drobtinica zbirajo sredstva za šolske sklade v svojih okoljih. V preteklih 16 letih so s tako zbranimi sredstvi zagotovili več kot 30.000 toplih obrokov za socialno ogrožene osnovnošolce v okoljih, kjer je kampanja potekala.

Tudi letos so akcijo podprla številna trgovska podjetja, ki so Drobtinici namenila pekovske izdelke in zagotovila mesto prostovoljcem.

Drobtinica bo v soboto, 14. oktobra, tekla v 50 slovenskih občinah. V Zasavju lahko občani sredstva darujejo v Zagorju ob Savi. Prostovoljke in prostovoljci RK OZ Zagorje bodo od 8. do 11. ure na tržnici Pod uro, pri nakupovalnem centru Spar v Zagorju in kisovškem Mercatorju. Prostovoljne prispevke bodo zbirali v zameno za kruh in pecivo. Vsa zbrana sredstva bodo nakazali v šolske sklade vseh štirih osnovnih šol v zagorski občini in bodo namenjena plačilu stroškov učencev iz socialno šibkejših družin.

ZT

Isti avtor