V četrtek so bile na sporedu tekme med Knapi in Litijskim Litusom, Črički so pokazali premoč proti Bermudskimi Čuki. Rangersi pa niso uspeli presenetiti aktualnih prvakov.

ŠK Knapi – Litus 37:39

Košarkarski četrtek so otvorili domačini in Litijani, slednji so prvo četrtino s hitro igro in proti napadi dobili s 13:6. Agresivna obramba Litusa in zgrešeni meti iz razdalje Knapov so pripeljali do 13 točk zaostanka ob polčasu. Tretjo četrtino so se Knapi zbrali in s trojkama Muminoviča in Medveška in nekaj hitrimi proti napadi prišli na zgolj 3 točke zaostanka, kar je vodilo v napeto končnico. Zadnja četrtina je bila zelo izenačena, Knapi so minuto pred koncem izenačili, a na koncu je bila sreča na strani Litusa. Zupan je 20 sekund pred koncem zadel za vodstvo Litusa.Knapi pav zadnjem napadu niso zadeli za zmago oziroma podaljšek.

Strelci:

Šd Knapi: Žlak 16, Medvešek 9, Vidas 6, Muminovič 3, Žagar 2,Dujakovič 1,

ŠD Litus: Zupan 12, Kolenc 7, Medved 6, Drnovšek 4, Marijanovič 3, Cirar 3, Šraj 2 , Čepon 2

Črički – Bermudski Čuki 60:31

V drugi tekmi večera so Bermudski Čuki otvorili tekmo z nekaj zelo lepimi akcijami in povedli z 8:0. Črički so se nekoliko zbrali in z nekaj lahkimi koši prišli v prvi četrtini na zgolj 3 točke zaostanka. V drugi četrtiniso premoč pokazali Črički in jo dobili z 20 proti 11. Kar trije njihovi igralci Kajtna, Seručar in Erjavec so bili izjemno razpoloženi in do konca tekme Čukom niso dopustili presenečenj. Tekmo so dobili z visoko prednostjo 29 točk.

Strelci:

Črički: Kajtna 15, Seručar 14, Erjavec 13, Pavlin 9, Markotič 5, Božič 2, Žilnik 2

Bermudski Čuki: Odlazek 6, Cvitič 6, Alič 6, Černelč 5, Drolc 5, Bajda 3

Oskar Trbovlje – Šajspoh Rangers 43:31

Šajspoh Rangersi so se po zmagi v derbiju vrnili v Trbovlje samozavestni in to pokazali tudi na igrišču. V prvi četrtini so gledalci videli enakovreden dvoboj zagresivno obrambo z obeh strani. Tako se je prva četrtina končala z minimalno prednostjo ene točke za aktualne prvake. V drugi četrtini so Oskarjevci pokazali, iz kakšnega testa so, in z lepimi akcijami in nekaj hitrimi protinapadi do polčasa pobegnili na 11 točk prednosti. To pa je bil za Rangerse prevelik zalogaj. Oskarjevci so tekmo mirno pripeljali do konca z 12 točkami prednosti.

Strelci:

Oskar Trbovlje: Grešak 10, Perko 10, Hutar 6, Božjak 4, Hribšek 4, Vozel 4, Radak 3, Vran 2

Šajspoh Rangers: Božič 9, Smiljič 8, Fantinato 4, Topolšek 3, Čop 3, Požin 2

Naslednji četrtek, 19. oktobra, bo v dvorani OŠ Trbovlje spet pestro. Prvi bo na sporedu zagorski obračuna, v katerem bodoMair team inČukilovili prvo zmago. Črički bodo ob 20. uri lovili tretjo zaporedno zmago proti Zlatorogu. Ob 21. uri pa gre pričakovati trd boj med Tiferji in Šohtom iz Hrastnika. 

ZT

Prejšnji članekLetošnja Drobtinica
Naslednji članekRokometaši Gimnazije tretji