Skupina Bohem je pričela predstavljati najnovejši single Le naprej z zadnjega albuma Proti toku.

Skladba Le naprej je res nekaj posebnega, saj ga je skupina ustvarjala več kot pet let, kar se povsem izraža v končnem izdelku. Ima edinstveno strukturo, sestavljeno iz štirih ločenih delov in gre na nek način za nadaljevanje Balade o njej, saj raziskuje kompleksnost ljubezni in odnosov.

»V dinamiki singla so ujeta surova čustva in nepredvidljiva narava ljubezni. Naravni pojav današnjih dni, kjer se dva človeka močno ljubita, v naslednjem trenutku pa postaneta največja sovražnika. Zaradi vseh teh čustvenih in fizičnih valovanj je Le naprej postal eden osebnih favoritov skupine, ki je v dolgoletni diskografiji nanizala hite, kot so On je jaz, Romanca, Kraljica sanj, Deveti junij …,« so zapisali ob promociji skladbe.

Največja posebnost singla pa je v tem, da je del filma Jama, ki na filmska platna prihaja 22. februarja 2024. Celovečerni igrani film Jama promovirajo kot najbolj utrgan slovenski film, svojstvena zmes črne komedije, križana z elementi kriminalke, slasherja in spaghetti vesterna. Tako film Jama kot videospot za single je delo režiserja Dejana Baboska, ki je s skupino Bohem sodeloval že pri več videospotih (Balada o njej, Značaj, December …).

Savus

Foto: Bohem


 

Prejšnji članekPartizanske smučine Cerkno 45
Naslednji članekDanes dogaja