sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Koncert Orkestra SV v Hrastniku

Občinsko združenje slovenskih častnikov Hrastnik (OZSČ Hrastnik) je v soboto, 4. junija, pripravilo v športni dvorani na Logu v Hrastniku koncert Orkestra Slovenske vojske. Izjemen kulturni dogodek v letu 2022 je bilo tudi priznanje za 30. obletnico delovanja OZSČ Hrastnik.

Pri pripravi koncerta so člani združenja sodelovali z Občino Hrastnik, KRC Hrastnik, OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik, Cvetličarno Joli Dol pri Hrstniku in Mesarstvom Kramžar Trbovlje. Koncert je povezoval Matej Kaiser. Koncert orkestra SV je sodil tudi med prireditve ob občinskem prazniku in kot ena od prireditev festivala Rdeči revirji.

Celoten 48-članski Orkester Slovenske vojske je navdušil okrog 250 poslušalcev v dvorani. Glasbeniki so izvajali skladbe Georga Gerschwina, Alfreda Reeda, Dmitrija Šostakoviča, Astorja Piazolle in Tomaža Habeta. Na koncu so poslušalci z glasnim ploskanjem in stoječimi ovacijami prepričali dirigenta Mitjo Predaliča in člane orkestra, da so odigrali dodatne tri skladbe.

Med koncertom je v premoru predsednik OZSČ Hrastnik Gorazd Hafner vročil Osnovni šoli narodnega heroja Rajka Hrastnik priznanje Zveze slovenskih častnikov – Znak za sodelovanje ZSČ, ki ga je prevzela ravnateljica Polona Dolanc. Ob zaključku rednega dela koncerta pa je Hafner izročil orkestru SV tudi Plaketo OZSČ Hrastnik, ki jo je v imenu orkestra prevzel koncertni mojster Janez Benko. Člani OZSČ Hrastnik so v avli športne dvorane postavili razstavo fotografij o programskih aktivnostih združenja.

Jani Zore

Foto: Jani Zore


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor