Leto 2023 se izteka, pripravljamo se že na novega. Prav je, da se še kdaj ozremo na leto, ki je za nami. Vsak dan ob 11. uri na naši spletni strani objavimo, kaj se je letos pomembnega zgodilo v posameznih mesecih. Danes objavljamo zapis, kaj vse se je zgodilo meseca maja 2023.


Maj 2023


Rožnat mesec. Primož Roglič je slavil na Dirki po Italiji po izjemno napetem zadnjem kronometru na Višarje, kjer se je – tega dramatičnega trenutka zagotovo nihče ne bo pozabil – “snel s ketne”.

Občina Trbovlje je spet pristala v Cerozu, odpadki njenih občanov pa na Uničnem. Podatki Ajpesa so pokazali, da je zasavsko gospodarstvo na zeleni veji, saj mu je šlo občutno bolje kot leto prej, Dewesoft pa je v partnerstvu s podjetjem Bugati Rimac podrl 23 rekordov v kategoriji hiper-športnih avtomobilov. To jim je uspelo z najzmogljivejšim električnim avtomobilom Rimac Nevera. Od 0 do 400 km/h in do popolne zaustavitve je vozilo potrebovalo pičlih 29,93 sekund.

V Hrastniku se je pričel 21. tradicionalni mednarodni festival uličnih umetnosti Rdeči revirji, Trboveljčan Iztok Kovač je prejel še nagrado Ite Rine za življenjsko delo, tokrat iz rok Društva slovenskih avdiovizualnih igralcev, Peter Kauzer pa je bil najhitrejši kajakaš na mednarodnem tekmovanju Pokala župana mesta Krakov na Poljskem.


SL

Fotografija je simbolična


 

Prejšnji članekDan samostojnosti in enotnosti
Naslednji članekIz starega v novo: Anja Drnovšek