Leto 2023 se izteka, pripravljamo se že na novega. Prav je, da se še kdaj ozremo na leto, ki je za nami. Vsak dan ob 11. uri na naši spletni strani objavimo, kaj se je letos pomembnega zgodilo v posameznih mesecih. Danes objavljamo zapis, kaj vse se je zgodilo meseca avgusta 2023.


Avgust 2023


Takoj v začetku meseca so Slovenijo zajele katastrofalne poplave. Zasavje jo je sicer precej dobro odneslo, smo se pa Zasavci izkazali v pomoči tujcem, ki so ostali ujeti v naših koncih zaradi zaprtih cest. V vseh treh občinah so pristojne službe poskrbele za prenočitev okoli 500 ljudi, ki so potovali preko Slovenije in zaradi nevarnosti poti niso mogli nadaljevati.

V Zagorju so praznovali občinski praznik in za častnega občana razglasili akademskega slikarja Nikolaja Beera, hrastniški namiznoteniški igralec Darko Jorgić je postal očka sinu Alekseju, Hrastničan Marko Kavzar je premagal 153 kilometrov dolgo ultra trail preizkušnjo Ultra Trail Mont Blanc, avgust pa je bil tudi črni mesec za zasavski šport.

Za vedno sta se poslovila Aleš Filipčič, nekdanji rokometni trener na Dolu pri Hrastniku in v Zagorju, in nekdanji vrhnunski gorski kolesar Miha Halzer.


SL

Fotografija je simbolična


 

Prejšnji članekDruženje krajanov na Dolu
Naslednji članekMiren policijski teden