Ekipa Pon Do Kwan Zagorje se je 21. in 22. januarja udeležila evropskega pokala v kickboxingu v italijanskem Coneglianu. Borci so nastopili v point fightingu, light contactu in kick lightu ter osvojili medalje v vseh treh disciplinah.
Mladinski svetovni prvak Tadej Kolander je ponovno pokazal svojo nadarjenost. V kategoriji mladincev nad 94 kg je v disciplini point fighting premagal vse nasprotnike in v zbirko dodal še eno zlato medaljo.

Med mladinkami do 65 kg in nad 65 kg je bila najuspešnejša Tina Baloh, ki je zmagala v pointfightingu ter v kategoriji grand champion, kjer so bile vse tekmovalke, ne glede na starost in težo, združene v eno kategorijo. Z Melindo Ramadani sta nastopili tudi v borbah 2 na 2 in osvojili odlično tretje mesto.

Ramadanijeva je v individualnih kategorijah nastopila med članicami v kick lightu do 55 in 60 kg in si priborila drugo in tretje mesto. Druga je bila tudi Zala Rozina v light contactu med starejšimi kadetinjami do 46 kg. Za uvrstitev na stopničke v point fightingu ji je zmanjkalo nekaj športne sreče.

Organizator je pripravil tudi posebno tekmovanje »Golden Glove Combat Zone« za katerega so izbrali 16 najboljših tekmovalk in 20 tekmovalcev, ki so se pomerili v borbah na eno točko. Med izbranimi se je Balohovi uspelo uvrstiti v finale in osvojiti drugo mesto.

ZT

Prejšnji članekSrednja šola Zagorje: Šola danes – za jutri
Naslednji članekHaberlovi v vrhu