petek, 21 junija, 2024

Iz te kategorije

Knjiga Grad Gamberk skozi čas

Knjiga Grad Gamberk skozi čas avtorja Marjana Klančnika naprodaj v vseh enotah Knjižnice Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi.

Knjiga Marjana Klančnika nas popelje v globine zgodovine, v svet, v katerem se prepletajo časi in dogodki, ki oblikujejo našo skupno dediščino. Grad Gamberk skozi čas je ne le knjiga, ampak most med preteklostjo in sedanjostjo, ki nas vabi, da se podamo na pot raziskovanja in odkrivanja skritih zgodb.

Avtor te knjige se je predano posvetil raziskovanju bogate zgodovine Zagorja ob Savi, temeljito preučeval arhivske dokumente, raziskoval arhive in sledil številnim zgodbam, ki so se prepletale na tem prostoru. Rezultat njegovega dela je zgodovina, ki nam omogoča, da stopimo v čevlje tistih, ki so nekoč naseljevali Zagorje ob Savi.

V knjigi boste našli več kot le suha dejstva in datume. Odkrivali boste življenje in dogodke, ki so oblikovali vsakdanje življenje na grad in njegovi okolici. Fotografski posnetki, skice in ilustracije vas bodo popeljale skozi čas in vam omogočile, da si ustvarite predstavo o življenju v preteklosti.

Z izidom te knjige se odpira vrata v skrivnostni svet gradu Gamberk, ki je bil priča veliko zgodovinskim preobratom in dogodkom. Upamo, da boste ob branju uživali v odkrivanju preteklosti ter bolje razumeli in cenili naše dediščino, ki jo nosimo v svojem lokalnem okolju.

Iskreno se zahvaljujemo avtorju knjige za njegovo prizadevnost in trud pri oživljanju zgodovinskih zgodb. Verjamemo, da bo knjiga Grad Gamberk skozi čas navdušila vse ljubitelje zgodovine, in upamo, da bo prispevala k trajnemu ohranjanju kulturne dediščine našega kraja.

Naj bo ta knjiga vaš vodnik skozi preteklost, ki vas bo navdihnil k raziskovanju in spoštovanju naše bogate dediščine. Med osnovne naloge Knjižnice Mileta Klopčiča Zagorje ob Savi spada tudi domoznanstvo, kar v bibliotekarstvu pomeni posebno dejavnost. Obsega zbiranje, obdelovanje in hranjenje knjižničnega gradiva, ki je kakor koli povezano z območjem, na katerem knjižnica deluje. Zahvaljujemo se vam za vašo pozornost in vam želimo prijetno branje.

Matej Strgaršek

Foto: Knjižnica Mileta Klopčiča Zagorje, arhiv Savus


 

Previous article
Next article

Isti avtor