sreda, 24 aprila, 2024

Iz te kategorije

Kiara ne pozna ovir!

 

Dijakinja četrtega letnika ekonomskega tehnika GESŠ Trbovlje in članica Plesne šole Libero Ljubljana Kiara Marn se je po daljši odsotnosti od dogajanja okoli plesa in nastopov zaradi težje poškodbe ter drugih stvari, ki so vplivale na proces plesnega razvoja, v zadnjem obdobju udeležila dveh večjih dogodkov.

Kiara Marn, ki sicer trenira pod okriljem plesnega studia Nataraj in je članica Plesne šole Libero Ljubljana, je januarja nastopila na mednarodnem plesnem dogodku Dance Akademija Vol. 2. Na dogodku, ki poteka pod okriljem skupine Mercator MTikTok, so sodelovali trenutno najboljši plesalci in plesni koreografi v regiji Balkan in ZDA, med njimi kot glavni akterji Žiga Sotlar ter brata EZTwins, in trenutno ena najbolj aktualnih glasbenih izvajalk na show sceni Sara Jovanović, sicer bolj znana pod imenom Sara Jo. Med več kot 100 prijavljenimi iz petih držav (Slovenija, Hrvaška, Srbija, Bosna in Hercegovina ter Črna Gora) je bila Kiara izbrana med petdesetimi, ki so bili del plesne akademije. Med kandidati, ki so bili deležni tega dogodka in so se potegovali za glavno nagrado 3.000 evrov, se ji je uspelo uvrstiti v polfinale med top 16 plesalcev, kar resnično lahko šteje kot izjemen uspeh. Dogodek se je odvijal v klubu Cvetličarna v Ljubljani.

V nedeljo, 10. marca, se je Kiara v Ljubljani udeležila tretjega plesnega tekmovanja v modernih in tekmovalnih plesih, kjer je tekmovala v dveh kategorijah. V disciplini HH battle člani, kjer nastopajo tako fantje kot tudi dekleta, se uvodoma plesalci predstavijo v štirih različnih plesnih (hip-hop) stilih, temu pa sledi t. i. battle. Med osmimi nastopajočimi si je priplesala četrto mesto.

Še večji uspeh je v istem dnevu dosegla v kategoriji HH solo članice, kjer si je med šestdesetimi nastopajočimi priplesala finale in končno peto mesto. Malce za občutek, kaj to pomeni glede števila izhodov v enem dnevu za dosego tako izjemnega uspeha – 16 izhodov!

Naj ob zaključku prispevka dodamo še misel Kiarinega očeta Marka Marna, po katerem tudi povzemamo članek: »Namen tega sporočila ni v izpostavljanju ali promociji, ampak je cilj pokazati in dokazati, da se s trudom, z željo ter s fokusom lahko doseže marsikaj, in to kljub določenim omejitvam. Mogoče se v prihodnje tej sceni pridruži še kdo. Na akademiji Dance pa je Kiara spoznala tudi drugo plat vse pompoznosti okoli spletnih vplivnežev in show businessa, ki ni tako enostavna, kot se zdi na prvi pogled. Pravi, da je njen cilj vseeno drugje –  v izobrazbi in kmalu tudi v prenosu znanja na mlajše.«

MSD

Foto: GESŠ


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor