Na gostovanju v Sevnici so bili dolski rokometaši v petek, 3. februarja, v posavsko-zasavskem obračunu, prepričljivejši od gostiteljev RK Sevnica in tako na svoj račun vpisali novi dve točki.

1.B.MRL – 14.krog

RK Sevnica – RK Dol TKI Hrastnik 26:35 (15:17)

RK Sevnica: Mlakar (7 obramb), Bezjak (2 obrambi), Pinterič 5, Mrgole 5 (1), Gerjovič 1, Zbašnik 1, Vidmar, Mastnak 1, Koritnik 3, Verstovšek, Kuhar 3, Lisec, Fatić, Kozole 1, Knez 6 (2). Trener Čop

RK Dol TKI Hrastnik: Nunčič (13 obramb), Šubaj (1 obramba), Brilej 2, Ajdari 3, Zobarič 4, Moljk 3, Zupanc 1 (1), Prah 2, Blagotinšek, Simončič 8, Sihur, Sivka 9 (2), Urdih 3, Šuntner. Trener Pesko

Sedemmetrovke: RK Sevnica 5 (3), RK Dol TKI Hrastnik 3 (3)

Izključitve: RK Sevnica 4 minute, RK Dol TKI Hrastnik 10 minut

Domači so bili v prvem delu povsem enakovredni kemičarjem. Nobena od ekip si ni priigrala večje prednosti, tako da je bil rezultat po 27. minutah igre povsem poravnan – 14:14. Do odmora so se Dolani uspeli odlepiti in prvi del zaključili sebi v prid 15:17.

Dolski rokometaši so na začetku drugega polčasa izkoristili zaspan začetek gostiteljev. V 37. minuti so pri rezultatu 17:20 Peskovi varovanci povsem zagospodarili na igrišču in si po golu Klemna Brileja v 41. minuti priigrali prednost petih golov (20:25). Odpor domačih je bil zlomljen, razlika pa se je do konca tekme le še večala in se s zadetkom Nejca Urdiha v 60. minuti ustavila na končnih +9.

Pri gostih velja poleg ostalih omeniti najboljša strelca Jana Sivke z devetimi in Kristjana Simončiča z osmimi zadetki ter vratarja Klemna Nunčiča s trinajstimi obrambami, pri domačih pa je bil vidnejši od ostalih Jan Knez s šestimi zadetki.

V naslednjem krogu dolske rokometaše čaka zahtevno gostovanje v Veliki Nedelji.

Zoran Zore

Foto: RK Sevnica


 

Prejšnji članekVR/AR ter 3D delavnice
Naslednji članekPrikolica na avto