Zasavski policisti so imeli ta vikend kar nekaj dela. Obravnavali so šerst prometnih nesreč, se trikrat ukvarjali s konopljo, opravili postopek z dvema pijanima voznikoma, poleg tega pa so posredovali še zaradi poškodovanega vozila, tatvine v trgovini, goljufije preko spleta, dimniškega požara kršenja javnega reda in miru in vloma v klet.


PP Hrastnik

V petek so policisti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh vozil, v kateri je nastala manjša materialna škoda. Ob izpolnjenih pogojih so odstopili od ogleda.

V postopku so imeli voznika osebnega vozila, ki mu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,83 mg/l. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

V soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom, zaradi nepravilnega prehitevanja je prišlo do oplaženja med vozili.

Občanu so zasegli snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga konoplja.

Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri je bil samoudeležen voznik, ki je trčil v betonsko korito in odpeljal s kraja. Voznika so izsledili in opravili alkotest, ki je pokazal 0.98 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Čaka ga obdolžilni predlog.

V nedeljo so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja vozila oziroma vetrobranskega stekla.

Občanu so zasegli snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga konoplja.


PP Trbovlje

V petek so obravnavali tatvino izdelkov v eni izmed trgovin.

V nočnem času so opravili postopek z voznikom osebnega vozila, preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,51 mg/l. Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, odvzeli vozniško dovoljenje ter izdali plačilni nalog.

V soboto so obravnavali prijavo kaznivega dejanja goljufije preko spletnega družabnega omrežja. Neznani storilec je zavedel prijavitelja, da bo z njegovim denarnim vložkom v podjetje vložek v zameno povečal. Dejanje še preiskujejo.

V nedeljo so obravnavali prijavo vloma v klet. Prijavitelj je naznanil, da so mui ukradli moško gorsko kolo znamke Scott v vrednosti 400 evrov.


PP Zagorje ob Savi

V petek so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je udeleženec med vožnjo po glavni cesti Litija – Zagorje povozil kamen na vozišču in poškodoval podvozje vozila.

V soboto v dopoldanskem času so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je udeleženec med vožnjo po glavni cesti Litija-Zagorje trčil v večjo skalo, ki je prebila zaščitno mrežo in padla na vozišče. Pri tem je poškodoval vozilo. Za odstranitev skale so obvestili vzdrževalca cest.

V večernem času so policiste obvestili o dimniškem požaru na stanovanjski hiši v Zagorju ob Savi, ki pa ni povzročil materialne škode. Na kraju so bili prisotni tudi gasilci, posredovanje ni bilo potrebno.


PP Litija

V petek so intervenirali v zasebnem prostoru zaradi kršitve javnega reda in miru. Zoper kršitelja vodijo postopek o prekršku.

Občanu so zasegli snov, za katero sumijo, da je prepovedana droga konoplja.

V soboto ob 10. uri se je na cesti Zagorje-Litija zaradi vetra prevrnila prikolica tovornega vozila. Priklopnik je padel na vozilo, ki ga je iz nasprotne strani vozila voznica. Pri tem se je voznica lažje poškodovala, z reševalnim vozilom so jo odpeljali v SB Trbovlje.


Savus

Foto: arhiv Savus