nedelja, 16 junija, 2024

Iz te kategorije

Kavica v VGC spletni kavarni

Učenje na daljavo – besede, ki jih slišimo po televiziji ali pa preberemo na spletu praktično vsak dan. Tako zaposleni na Večgeneracijskem centru Zasavje kot naši udeleženci smo se zdaj že dobro navadili na takšen način učenja in druženja. Ohranjanje stika z našimi udeleženci je zelo pomembno.

Vsi zaposleni na Večgeneracijskem centru Zasavje skupaj s sodelavci Zasavske ljudske univerze skrbimo, da smo vsak dan skupaj z našimi udeleženci v teh »čudnih« časih, pa čeprav na daljavo. Pomembno je, da smo skupaj.

Trenutno poteka kar 8 programov na daljavo, naši pridni predavatelji, naši prijatelji, so v teh časih vsak dan v stiku z našimi udeleženci. Skupaj se učimo na kar štirih jezikovnih tečajih nemščine, angleščine in slovenščine za tujce – hvala predavateljicam Nini, Stanki in Elvedini. Da bomo na »ti« z računalnikom in ostalo informacijsko komunikacijsko tehnologijo, izvajamo dva računalniška tečaja, z Nino se udeleženci dobivajo ob petkih na tečaju Prvi koraki v računalništvo, ob torkih pa poteka obnovitveni računalniški tečaj KLIK. Poleg jezikovnih in računalniških tečajev pa skrbimo tudi za zdravo in srečno življenje na aktivnostih Novodobne tehnike za zdravo in srečno življenje, ki jih vodi Danica. Da je naša ponudba res raznolika pa kaže tudi dejstvo, da pridno rišemo in ustvarjamo na spletnem tečaju Slikanje za dušo pod vodstvom slikarke Severine Trošt Šprogar. Poleg vseh stalnih aktivnosti, pa ustvarjamo in se učimo tudi na enodnevnih delavnicah.

Še posebej v teh časih, ko nam druženje res veliko pomeni, pa smo odprli tudi spletno kavarno. Čisto tako, da se dobimo prek spleta in pokramljamo o vsem mogočem. Ker nismo vedeli, ali se bo kavica »prodajala«, smo novembra spletno kavarno imeli odprto samo ob petkih, a je kavica hitro pošla, zato smo se odločili, da bo do nadaljnjega VGC spletna kavarna za dober začetek tedna odprta tudi ob ponedeljkih.

V novembru smo izvedli tudi veliko ustvarjalnih delavnic, izdelovali smo origamije, križanke, jesenske šopke pa tudi adventne venčke. Naši prijatelji iz Mladinskega centra Zagorje ob Savi in Mladinskega centra Hrastnik ustvarjajo na kreativnih sredah in Kreativnicah ob četrtkih. In kaj vse smo ustvarili? Obiščite naš FB profil (https://www.facebook.com/vgczasavje/), kjer boste našli izdelke naših udeležencev, prepričani pa smo tudi, da boste dobili tudi vi kakšno idejo, da tudi sami kaj ustvarite.

Kaj nam zadovoljni udeleženci sporočajo

»Na vaši delavnici sem dobil veliko osnovnih informacij o tej obliki zanimive izrabe prostega časa. Po nekaj poizkusih pa pride tudi navdih, radovednost in tista trma za rešitev bolj zapletenih vzorcev.«

Danijel A.

»Vse pohvale vam, ko se trudite in nam ponudite takšno obliko razvedrila za otroke.«

Dunja K.

Vabljeni  v decembru:

Za popestritev decembrskih dni in koristno preživljanje čas smo v Večgeneracijskem centru Zasavje pripravili zanimiv program, ki bo potekal na daljavo:

 1. 12. 2020, ob 9.00, Petkova kavica z Andrejem in Dušanom (družabno srečanje na spletu)
 2. 12. 2020, ob 9.00, Za dober začetek tedna -druženje ob ponedeljkovi kavici (družabno srečanje na spletu)
 1. 12. 2020, ob 9.00, računalniška delavnica Izdelovanje e-voščilnic, 1. del
 2. 12. 2020, ob 18.00, delavnica čuječnosti: Dihanje
 3. 12. 2020, ob 19.00, predavanje Kaj nam prinaša leto 2021? (Dubravka Oberžan, diplomirana astrologinja)
 1. 12. 2020, ob 19.00, predstavitev knjige, Mongolske pege (Zoran Predin)
 2. 12. 2020, ob 9.00, računalniška delavnica Izdelovanje e-voščilnic, 2. del
 3. 12. 2020, ob 18.00, delavnica čuječnosti: Stik s telesom
 4. 12. 2020, ob 9.00, Petkova kavica z Andrejem in Dušanom (družabno srečanje na spletu)
 5. 12. 2020, ob 9.00, Družabno srečanje ob zaključku leta
 6. 12. 2020, ob 17.30, kreativno srečanje Ustvarjalno skupaj v leto 2021 (mag. Nastja Mulej)

Za konec vas vabimo, da si ogledate naš koledar brezplačnih aktivnosti na spletni strani www.vgc-zasavje.si, veseli bomo vašega klica na 03 56 55 131 ali 068 613 954, seveda nam lahko pišete tudi na info@vgc-zasavje.si. V kolikor ste bili ustvarjalni ali pa še boste, bomo zelo veseli tudi fotografij vaših izdelkov.

Učenje je potovanje, učenje je zabavno. Pridruži se nam tudi ti na tem potovanju.

Dušan Malić/PR OBJAVA

Foto: ZLU

Isti avtor