sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Kauzer najhitrejši v Krakovu

Krakov je pretekli konec tedna (29. in 30 april) gostil mednarodno tekmovanje Pokal župana mesta Krakov, ki je za slovenske tekmovalce štel tudi kot izbirna tekma za nastope v slovenski reprezentanci.

Poleg domačinov Poljakov in Slovencev so na progi, ki bo ob koncu junija gostila evropske igre, avgusta pa še svetovno prvenstvo za mladince in mlajše člane, nastopili še predstavniki Avstrije, Velike Britanije, Švedske, Irske, Češke, Ukrajine, Slovaške, Srbije, Latvije, Madžarske, Nizozemske in Kanade.

Z nekaj manj kot pol sekunde naskoka je bil med kajakaši najboljši Hrastničan Peter Kauzer. Britanec Jonny Dickson, ki je bil drugi, je zaostal za 42 stotink, tretje mesto pa je zasedel Šved Isak Ohrstrom.

Večji pomen od finala je za Slovence imela prva vožnja dneva, ki je štela za izbirno tekmo. V kajaku je še na tretji tekmi najboljši slovenski rezultat dosegel Peter Kauzer, ki ima mesto v reprezentanci sicer že zagotovljeno na podlagi lanskih uspehov. Tekmovanja sta se udeležila tudi dva mladinca iz Kajak kluba TKI Hrastnik Tin Kos in Gal Železnik, ki sta med več kot sto tekmovalci v finalu zasedla Tin 27., Gal pa 40. mesto.

Matej Kaiser

Foto: arhiv Savus


 

Isti avtor