S tekmo za super prvaka Zasavja med ligaškim prvakom (KMN Juventus) in pokalnim prvakom (Šentlambeet/Gamsi) se je končala prva pokoronska sezona (štart je bil v maju 1922). Zmagal je KMN Juventus s 3 : 0 (Strelci: Šišić, Škorić, Rednak).

Glede na zadnjo odigrano sezono 2019/20, je bilo število sodelujočih ekip bistveno manjše … Upamo, da se trend upadanja ne bo nadaljeval tudi v novi sezoni (prijava ekip do 1. avgusta).

Pripravili smo še kratek pregled najboljših v posameznih ligah.

Prva liga (12 ekip)

KMN Juventus nadaljuje zmagovalni niz, to je že njegov sedmi zaporedni naslov. Drugo mesto je osvojila ekipa Pink Panter, tretje pa ekipa ŠD Čolnišče. Najboljši strelec je Matic Lokovšek (Juventus), ki je bil najboljši tudi v skupnem seštevku strelcev vseh članskih lig, za kar je prejel zlati prstan, sponzorja Zlatarna Lea Litija. Naj vratar je tudi iz vrst prvakov – Matej Martinčič.

Druga liga (10 ekip)

Prvi mesti in napredovanje v prvo ligo sta osvojili ekipi AA Grading in ŠD Kotredež/Merli. Tretje mesto je osvojila Octa/Chicago. Naj strelec je golgeter Octe Anže Poboljšaj, naj vratar pa Žiga Menard (ŠD Kotredež).

Tretja liga (10 ekip)

Najboljša je bila ekipa Green Boys Ljubljana pred ŠD Škafari in Gajbo iz Hrastnika. Naj strelec: Sejdo Ahmetović (Gajba), vratar pa Blaž Rožanec (ŠD Škafari).

Veteranska liga (11 ekip)

Po kar 14 sezonah je prišlo do spremembe na vrhu, za kar je poskrbela ekipa Pizzerija Kukuca s svojim prvim naslovom. Druga je bila ekipa ŠD Čolnišče/Šentlambert, tretje mesto pa je pripadlo ekipi Gol bar, ki se torej po 14 sezonah poslavlja od šampionskega naslova. Ekipa je nastopala pod imeni različnih sponzorjev, najbolj znana sta bila Pekarna Linići in Jerry-ZGD. Najboljši strelec je Nejc Ribič (Pizzerija Kukuca), kateremu pripada tudi vrednostni bon Pizzerije Naš hram Kisovec. Naj vratar, je tudi iz vrst prvakov, Luka Sladič.

Super veteranska liga (8 ekip)

Prvak lige je ponovno ekipa Jerry-ZGD, ki bo očitno nadaljevala tradicijo iz veteranske lige. Drugo mesto je osvojila ekipa Pizzerija Kukuca, tretje pa ŠD Prapreče. Naj strelec: Zvone Razboršek (Jerry-ZGD), naj vratar Meša Pjević, tudi iz ekipe prvakov.

Najefikasnejši vratar-strelec je bil Kristjan Ceglar (Green boys LJ)

Pokal fair play so v posameznih ligah osvojile ekipe: Šentlamberet/Gamsi, ŠD Čemšenik, Ndi-da-ni, Udarnik in Čolnišče/Šentlambert.

Igor Grčar (ŠD Trimček)

Foto: ŠD Trimček (KMN Juventus, Pizzerija Kukuca)