ponedeljek, 24 junija, 2024

Iz te kategorije

Jubilejno leto božičnih predstav

Skupina otrok in mladih Rozalinda iz župnije Kisovec že deset let uspešno razveseljuje staro in mlado na božičnih predstavah v kisovški župniji, ki jih pripravljajo v božičnem času. Tudi v letu 2022 so se potrudili in pripravili štiri predstave z živimi jaslicami, s čimer so obeležili pomemben jubilej.

Najprej smo v petek, 23. decembra, gostovali v Domu starejših občanov Izlake. Na sveti večer, 24. decembra, pa smo pred domačim občinstvom na Lokah pred kisovško cerkvijo pripravili dva nastopa pred obema polnočnicama. Na prvem se nam je pridružil celo prisrčen konjiček, ki je popestril žive jaslice. Zaključili pa smo s predstavo na Zasavski Sveti gori v ponedeljek, 26. decembra, kjer smo igrali prvič.

Letošnja božična zgodba je spregovorila o nepravem praznovanju božiča, ki je dandanes zaradi načina življenja žal vse preveč razširjen. Obiskovalcem smo ponesli sporočilo o pomembnosti vere za duhovni in osebni razvoj človeštva. To smo združili tudi s poučnimi mislimi blaženega škofa, pisatelja in narodnega buditelja Antona Martina Slomška, čigar 160- letnico smrti smo obhajali v letu 2022, in ki je že pred 200 leti učil, kako bistveno je varovati svojo domovino in ohranjati svojo vero za obstoj naroda.

Skupno smo pretekle praznične dni s predstavami polepšali več kot 300 obiskovalcem. To nam daje zagon za prihodnje ustvarjanje v novem desetletju delovanja na kulturnem in verskem področju.

Blaž Vozelj

Foto: Kulturna skupina Rozalinda


 

Isti avtor