Pretekli teden je najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić, ki je bil ob koncu leta na 14. mestu svetovne lestvice, sodeloval na finalnem turnirju WTT v Dohi v Katarju. Žal je že v prvem krogu naletel na najboljšega igralca na svetu, Kitajca Fan Zhendonga, in v ogorčenem boju tesno izgubil.

Fan Zhedong je bil tudi prvi nosilec turnirja. Darka Jorgića je premagal s 3:2 (-7, 7, 7, -17, 8). Kitajec je svetovni prvak, v Tokiu pa je bil leta 2021 srebrn na olimpijskih igrah.

Jorgić je leto 2023 končal na 14. mestu svetovne lestvice ITTF. V prvem nizu je proti najboljšemu na svetu vodil cel niz, ki ga je dobil z 11:7. V drugem sta bila igralca izenačena, Zhedong pa je izkoristil prvo priložnost in ga dobil. V tretjem je vodil Kitajec in ga gladko dobil. Četrti je bil epski. Jorgić je na začetku povedel, potem sta se igralca izmenjevala v vodstvu. Zhedong je že vodil 10:8, Darko pa je izenači in povedel z 11:10. Potem je sledilo izenačenje za izenačenjem do 17:17, Jorgić pa se je nato izkazal z dvema novima točkama in izenačil dvoboj na 2:2. V zadnjem nizu sta se igralca menjala v vodstvu, na koncu pa je Kitajec niz in s tem dvoboj odločil sebi v prid.

Kljub porazu je bil Darko Jorgić zadovoljen. Za NTZS je dejal: »Dvoboj je bil resnično spektakularen, oba sva igrala zelo dobro, žogica je bila veliko na mizi. Toda na koncu to ni bilo dovolj za Fan Zhendonga, čeprav sem v petem nizu še vodil s 7:5. Malo mi je v ključnih trenutkih manjkalo tudi sreče, ki je bila bolj na strani tekmeca. Čeprav sem izgubil proti prvemu igralcu sveta, je prisotna žalost, saj bi lahko ta dvoboj tudi dobil.«

Jorgić je tako v novo leto 2024 vstopil z dobro igro, ki mu daje precej samozavesti. Konec preteklega leta se je lovil s formo, zdaj pa bo lahko mirno gradil svojo igro, ki jo bo kazal na naslednjih turnirjih. Z dobro igro pa bodo prišli tudi dobri rezultati. Vsekakor pa je Hrastničan še naprej med najboljšimi na svetu. Od jutri naprej bo nastopil v Dohi še na prvem turnirju WTT Star Contender leta 2024.

Savus

Foto: Savus


 

Prejšnji članekVoda- vrelec življenja
Naslednji članekKljučno načelo št. 09: Resnica za vsako ceno