Resnica (najvišja, čista, absolutna) obstaja. Problem je ‘zgolj’ naša nevednost, zaradi katere stvari, ki jih (še) ne poznamo, za nas ne obstajajo.

Vendar mora biti iskanje te resnice ena vaših glavnih nalog in vrednot. Ne glede na ceno za dosego te resnice.

Ni pomembno, ali se morate preseliti v drugo mesto, se raziti z vsemi prijatelji, plačati deset tisoč evrov, delati nadure, ali karkoli že morate.

Naslednje ključno načelo dobrega življenja je torej:

PRISTNA ŽELJA PO NAJVIŠJI RESNICI ZA VSAKO CENO.

Če je nekaj potrebno, da tako pridete do čiste resnice, potem je to treba storiti. In tako ceno sprejmete, ker vas vaš glavni namen, želja in radovednost vodijo do končne resnice.

V nasprotnem primeru se bo namreč nadaljevalo vaše poglabljanje v laži in zablode. Če niste pripravljeni sprejeti stroškov, povezanih z iskanjem najvišje resnice, se boste v življenju zatekali k manj pomembnim stvarem.

. . .

Neobvladljivo hrepenenje po denarju, udobju, seksu, razkošju in podobnih stvareh je praktično skoraj nedosegljivo brez laži. Čeprav na koncu ugotovite, da se celo življenje slepite.

Življenja na najvišji ravni preprosto ne morete razumeti, ker k temu nikoli niste pristopili pristno.

Namesto tega ste v ospredje postavili lov za materialnimi rečmi. Kar pa nima nič skupnega z resnico in je pogosto usklajeno z lažjo.

Najlažji način zaslužka je s pomočjo laži, ne resnice. Privabljanje (kakršnih koli) partnerjev prek pretvarjanja in nastopanja, namesto prek pristne resnice.

In čeprav tovrstne laži, vsaj občasno, trosimo vsi, smo v vlogi prejemnikov (nad takšno družbo in svetom) največkrat prizadeti in razočarani.

> 65 KLJUČNIH NAČEL, KAKO živeti dobro <

Borut Kmetič

Po formalni izobrazbi sem diplomirani varstvoslovec informacijske varnosti, sicer pa imam precej izkušenj v večjih mednarodnih IT okoljih pri upravljanju in svetovanju na področju informacijske varnosti, vodenju IT projektov in izvedbe storitev, pri upravljanju in presojanju ISO sistemov, svetovanju pri digitalizaciji poslovanja, varstvu osebnih podatkov, vodenju kakovosti, procesov in organizacijske kulture.

Sem zunanji vodilni presojevalec informacijske varnosti po ISO standardu pri mednarodni certifikacijski hiši.

Organizacijam pomagam iskati strateške rešitve in izboljšati njihovo poslovanje, predvsem na zgoraj navedenih področjih. Sicer pa se ukvarjam tudi z drugimi oblikami optimizacij (oziroma hekanja), kot so na primer biohekanje, osebna rast, raziskovanje prebojnih novih tehnologij, eksponentna organizacija, sistemsko razmišljanje in druge napredne metode.

Borut@SmartAssets.it
Borut@Medium
Borut@TheGoodMenProject


 

Prejšnji članekJorgić z najboljšim(i) na svetu
Naslednji članekDanes dogaja