Darko Jorgić je v Dohi končal svojo pot na prvem letošnjem turnirju najboljših igralcev namiznega tenisa na svetu v osmini finala. Hrastničan je trenutno 14. na svetovni lestvici, uvrstitev v četrtfinale pa mu je preprečil deseti igralec sveta, Kitajec Lin Šidong.

Darko Jorgić je pokazal v glavnem mestu Katarja Dohi za začetek leta precej dobro formo. Že pred dobrim tednom je igral odlično v dvoboju s prvim igralcem sveta, Kitajcem Fan Zedongom, ki ga je uspel premagati šele po petih precej izenačenih nizih.

Na tokratnem prvem letošnjem turnirju WTT Contender je bil v prvem krogu prost. V drugem krogu se je pomeril z Japoncem Jukijem Udo (76. na svetovni lestvici), ki je v prvem krogu nekoliko presenetljivo premagal Korejca Sangsu Leeja (27. na svetovni lestvici). Hrastničan je zmagal s 3:1 (11, 5, -11, 3).

V osmini finala se je pomeril z desetim na svetovni namiznoteniški lestvici, Kitajcem Lin Šidongom. Mladinski svetovni prvak je Jorgića premaga potem, ko je Darko dobil prvi niz, potem pa popustil. Z rezultatom 3:1 (-3, 9, -6, 7) je bil boljši Kitajec.

»V prvem nizu Lin Šidong ni našel rešitve na moj servis, igral je bolj pasivno, kar sem izkoristil, toda v drugem nizu je dvignil raven svoje igre. Postal je tudi bolj agresiven, spreminjal je svoj servis, kratek, dolg, tako da nisem mogel kakovostno odpreti svoje igre. Preprosto, on je bil tisti, ki je narekoval tempo. Ne preostane mi drugega, kot da pozabim ta obračun in se čim bolje pripravim na evropski top 16, ki bo zame zelo pomemben turnir,” je dejal Jorgić za spletno stran NZTS.

Konec prihodnjega tedna bo Darko Jorgić v Montreuxu branil prvo mesto z zadnjih dveh evropskih turnirjev top 16.

Savus

Foto: NTZS


 

Prejšnji članekPokvarjeno dvigalo
Naslednji članekPlesna revija zasavskih glasbenih šol