Darko Jorgić je odlično začel svetovno prvenstvo v ZDA. V tekmovanju posameznikov je v prvem kolu premagal Srba Aleksandra Karakaševića s 4 : 0, v drugem pa je bil s 4 : 0 boljši še od Madžara Tamasa Lakatosa.

Darko Jorgić je nastopanje na SP namiznem tenisu v Houstonu v ZDA pričel z dvobojem s srbskim veteranom, 45-letnim Aleksandrom Karakaševićem (113. igralec svetovne lestvice). Jorgič, 23. igralec na svetovni lestvici in 18. nosilec turnirja na SP, je opravičil vlogo favorita. Zmagal je s 4:0 (7, 6, 5, 9).

V drugem kolu je brez večjih težav ugnal še Madžara Tamasa Lakatosa (167. na svetovni lestvici). Darko spet ni izgubil niza, zmagal je gladko s 4:0 (10, 7, 10, 8). “Vesel sem, da sem na svetovnih prvenstvih prvič prišel čez drugi krog in se uvrstil med 32 najboljših na svetu. Lakatos je neugoden igralec, nazadnje sem ga premagal predlani v Kanadi. Nekako forma še ni tista prava, ampak je še vedno glava močna, zato zmagujem dokaj gladko. Še vedno se lovim v igri, vendar igram iz tekme v tekmo bolje in upam, da bom jutri prikazal že boljšo igro,” je za MMC po zmagi nad Madžarom dejal Jorgić. Za preboj med 16 najboljših, kar je bil tudi osnovni cilj mladega Hrastničana (na SP ga vodi selektorka Andreja Ojsteršek Urh, prav tako Hrastničanka), se bo pomeril s 34-letnim Rusom Kirilom Skačkovom. Skačkov je na 53. mestu svetovne lestvice. Jorgić je doslej z njim igral dvakrat in ga še ni uspel premagati. V tretje gre rado …

Hrastničan je bil z reprezentančnim kolegom Denijem Kožulom uspešen tudi v igri dvojic. V prvem krogu sta s 3:0 (7, 9, 8) premagala dvojico iz Slonokoščene obale. V drugem krogu moških dvojic ju čaka par Florent Lambiet in Martin Allegro iz Belgije, ki jo vodi nekdanji Jorgićev in Kožulov reprezentančni kolega (še letos na OI) Bojan Tokić.

Savus

Foto: arhiv Savus