Četrfinalni dvoboj Darka Jorgića na Evropskem prvenstvu v namiznem tenisu v Münchnu v Nemčiji se je končal s solzami. V odločilnem, sedmem nizu je bil rezultat med Jorgićem in Portugalcem Apoloniem 10 : 10. Potem pa je Hrastničan dobil dve točki in dvoboj odločil na razliko. Njegovi trenerki, Hrastničanki Andreji Ojsteršek, so stekle po licu solze sreče, močno je objela svojega varovanca, saj se je verjetno še bolj kot on sam zavedala, kaj kolajna pomeni za mladega Hrastničana. Zvečer se bo pomeril v polfinalu za finale, v žepu pa že ima bron.

Darko Jorgić, 24-letni osmi igralec sveta in drugi v Evropi, je bil sicer favorit, saj je drugi nosilec turnirja, igral pa je z 27 nosilcem Tiagom Apoloniem iz Portugalske. Portugalec se je izkazal za izjemno trdoživega nasprotnika, vendar je po maratonskem boju prevagala Slovenčeva kakovost in za malenkost večja agresivnost v igri.

Izjemno izenačen dvoboj (Jorgić je skupno osvojil le dve točki več od nasprotnika) se je začel bolje za Portugalca. Prvi niz je dobil 11:8, naslednja dva je sebi v prid obrnil slovenski igralec(12:10, 11:5), potem pa je bil boljši spet Apolonia (11:8, 11:6). V zadnjem pa prava drama. Jorgić je povedel in vodil do devete točke. Tam je Portugalec izenačil, izenačeno je bilo še na 10, potem pa sta sledila dva dobra zaključka in Darko Jorgić se je lahko veselil svoje prve medalje na Evropskem prvenstvu. Uspeha se je izjemno razveselil, pokleknil, poljubil tla, športno čestital nasprotniku, potem pa se je znašel v objemu svoje trenerke in selektorke slovenske reprezentance Andreje Ojsteršek.

Zvečer pa ga čaka polfinalni obračun z osmim nosilcem, Švedom Kristianom Karlssonom, ki je v četrfinalu izločil tretjega nosilca Dimitrija Ovtcharova, ki nastopa za Nemčijo.

MP

Foto: NTZS