V nocojšnji oddaji Jazz z Nino, ki bo na sporedu ob 20.30 uri na televiziji ETV bo v središču pozornosti saksofonist Blaž Švagan.

V začetku letošnjega leta se je po eno in pol letnem premoru v programsko shemo Televizije ETV vrnila oddaja Jazz z Nino. Ta pozornost namenja slovenskim jazzovskim glasbenikom oziroma tistim, ki se na svoji ustvarjalni poti kakorkoli dotikajo tudi jazzovske glasbe in jih postavlja na svetovni zemljevid. Avtorica in voditeljica oddaje je kritičarka, glasbena publicistka ter urednica Nina Novak.

Blaža Švagana je v največji meri izoblikovala nekoliko drugačna glasbeno-ustvarjalna pot, vsaj v primerjavi z večino glasbenikov, ki se že zgodaj opredelijo za profesionalno glasbeno kariero. Sam je primarno izbral študij medicine, saksofon pa vpisal vzporedno, zato sočasno deluje na obeh področjih. Kljub temu se glasbi posveča v polni meri. Za njegov najodmevnejši dosedanji projekt velja večžanrsko obarvan Multiversal, v okviru katerega sodeluje z različnimi vokalisti, med drugim tudi z grammyjevim nominirancem Jonathanom Hoardom. V oddaji bo spregovoril o njem, prav tako o klicu glasbe, potrebnih odrekanjih, polnih urnikih in še čem. Pogovor bo pospremil z igranjem v živo.

Pred ogledom lahko prisluhnete tej odlični pesmi.

Oddaja Jazz z Nino v družbi Blaža Švagana bo premierno na sporedu v ponedeljek, 31. maja, ob 20.30 uri na ETV televiziji. V torek, sredo in četrtek bodo predvajane ponovitve, oddaja bo kasneje objavljena tudi na YouTubu. Oddajo vodi Nina Novak, kritičarka in glasbena publicistka ter urednica, po stroki univerzitetna diplomirana muzikologinja.

Savus

Fotografija: osebni arhiv


 

Prejšnji članekMotena oskrba za vodo v Trbovljah
Naslednji članekS teboj nisem ti, s teboj sem jaz