Še nekaj dni organizatorji sprejemajo prijave za Zimski jamatlon 2022, ki bo letos v soboto, 3. decembra. Doslej je prijavljenih 72 ekip z 274 udeleženci, med njimi je 132 žensk in 142 moških. Moški so povedli.

Med zadnjimi ekipami, ki so se prijavile, so: Kržišn’ki, Ministrstvo za houdraste zadeve, Lej jih unl tml, Magacin team, Mejd, QAMa-Sutra, Quality Ninjas, Nordic by Petra Majdič, Pošta 1410 Zagorje ob Savi, Akrobati, Kurja vas, Zajbruci, Fedr majstri, Herci, Šraufki, Društvo za zaščito houdrastih.

Prijavljeni jamatlonci prihajajo iz območja Zasavja (Hrastnik, Dol pri Hrastniku, Plesko, Trbovlje, Dobovec, Zagorje, Kisovec, Izlake, Čemšenik, Čolnišče, Tirna, Litija) in iz naslednjih krajev: Artiče, Bled, Borovnica, Buče, Gabrke, Grahovo pri Cerknici, Grosuplje, Griže, Herinja vas, Jesenice, Kamnik, Kolovrat, Koper, Kranj,  Ljubljana – Polje, Ilirska Bistrica, Laško, Laze, Laze v Tuhinju, Ljubljana, Loka pri Zidanem Mostu, Luče, Maribor, Medvode, Mokronog, Nova Gorica, Orehova vas, Planina pri Sevnici, Podčetrtek, Polzela, Ponikva, Preddvor, Ptuj, Sladki vrh, Slatina v Rožni dolini, Sovodenj, Stara Loka, Šempas, Šempeter, Škofljica, Verdun pri Uršnih selih, Vransko, Vrhnika, Zavrh nad Dobrno, Zdole, Zgornja Besnica, Zgornje Pirniče, Zminec, Zreče, Žabnica, Žiganja vas, Žirovnica, Žlebe.

Kim, Tania in Stephanie se bodo pripeljale na Jamatlon iz Proseka pri Trstu v Italiji. Iz ZDA pride Oceane, iz Francije Jeanne, Louis, Aurelien, Tanguy, Emilie, Ange in Dorian, iz Nemčije Lukas in Jakob, iz Španije Sergi, Fernando, Alexander, Javier in Irene, iz Makedonije pa Ema in Viktor. No, tam so doma, pridejo pa iz Ljubljane, kjer so na študentski izmenjavi.

Izkoristite priložnost in doživite enkratno adrenalinsko doživetje! Prvo soboto v decembru se spustimo v rudnik, kjer vas bodo čakali Perkmandeljc, knapi, različne ovire ter tovariško druženje. Po jami pa konceret Neve M. Hafner, razstava o uporništvu, prikaz dela z defibrilatorjem, met bata škornja rikverc v kuolm kišto, hostese Red Bulla, golaž in pir, fešta … Prijave najdete na strani Jamatlona.

Savus

Foto: arhiv Savus