ponedeljek, 22 julija, 2024

Iz te kategorije

Izjava tedna: Simon Maljevac

Ob nedeljah zvečer lahko letos prebirate izjavo tedna, ki jo izustijo Zasavke ali Zasavci, ali pa kdo drug in je tako ali drugače povezana z Zasavjem. Danes objavljamo izjavo ministra za solidarno prihodnost Simona Maljevca o gradnji novega doma starejših v Hrastniku.

Simon Maljevac, minister, ki je pristojen za področje starejših in dolgotrajne oskrbe, je v petek v Hrastniku podpisal pogodbo o gradnji novega doma starejših na Leši. Odprli naj bi ga leta 2027. Projekt ima zagotovljeno proračunsko financiranje, vreden je 20 milijonov evrov, gradnjo bo financirala država.

Simon Maljevac, minister za solidarno prihodnost: »Ministrstvo za solidarno prihodnost je v času od vzpostavitve do danes intenzivno in plodno sodelovalo tako z vodstvom doma kot Občino Hrastnik, rezultati sodelovanja so vidni. Ključen cilj v doseganju splošno dostopne in kakovostne dolgotrajne oskrbe za vse je tudi obnova in nadgradnja področja institucionalnega varstva starejših. Najprej, kjer je to najbolj potrebno. Po nujni intervenciji v Izoli zdaj nadaljujemo v Zasavju.«

Savus

Foto: Branko Klančar


 

Isti avtor