četrtek, 18 julija, 2024

Iz te kategorije

Izjava tedna: Matej Strgaršek

Ob nedeljah zvečer lahko letos prebirate izjavo tedna, ki jo izustijo Zasavke ali Zasavci, ali pa kdo drug in je tako ali drugače povezana z Zasavjem. Danes objavljamo izjavo predsednika Združenja splošnih knjižnic Slovenije Mateja Strgarška na predstavitvi nove platforme Cobiss Ela v Novem mestu.

Matej Strgaršek je novi predsednik Združenja splošnih knjižnic (ZSK) Slovenije. Dosedanji direktor Knjižnice Mileta Klopčiča v Zagorju je kot predsednik že izpeljal prvo odmevno akcijo v novi vlogi. Ta teden so namreč v Novem mestu predstavili COBISS Elo, novo nacionalno platformo za izposojo elektronskih knjig, ki jo bodo uporabljale vse slovenske splošne knjižnice. Svojim članom bodo ponudile enostavnejšo, hitrejšo in bolj kakovostno uporabo javne storitve knjižnične brezplačne izposoje e-knjig.

Na predstavitvi v Novem mestu, ki se jo je udeležila tudi ministrica dr. Asta Vrečko, je Matej Strgaršek med drugim povedal nekaj več o novi platformi.

Matej Strgaršek, predsednik Združenja splošnih knjižnic (ZSK): »Splošne knjižnice s pomočjo ZSK že vrsto let sodelujemo in soustvarjamo dogajanje na našem področju, vendar je pravi trenutek in sinergija vseh deležnikov pripomogla k uspešni izvedbi platforme COBISS Ela. Platforma izpolnjuje želje splošnih knjižnic po enakomernem razvoju knjižnične dejavnosti in enakopravni dostopnosti knjižničnega gradiva. Trudili smo se, da bi COBISS Ela podpirala čim več bralnikov, ki so danes na voljo. Bralnik je dejansko digitalni papir, ki nima odbleska in je posledično izkušnja branja precej bolj prijetna.«

Savus

Foto: ZSK


 

Previous article
Next article

Isti avtor