V prazničnih dneh na prelomu leta naše misli sežejo v leto, ki se izteka in tisto, ki se nam obeta. Na spletni strani časopisa Savus objavljamo v prazničnih dneh kratke zapise znanih Zasavcev. Tistih seveda, ki so nam prijazno odgovorili. Vse smo prosili za odgovore na štiri vprašanja. Objavljamo jih v vrstnem redu, kot so nam jih poslali.

Tokrat objavljamo odgovore direktorja Zdravstvenega doma Trbovlje dr. Denisa Tomšeta, ki dokazuje, da lahko tudi zdravstvene ustanove uspešno delujejo in poslujejo.

Kaj je bilo v letu 2023 za vas najlepše, najboljše, najbolj navdihujoče, kaj vas je naredilo srečnega?

V življenju se je težko osredotočiti na eno stvar, razen, če se ti zgodi kaj resnično posebnega. Veliko lepih trenutkov je bilo na zasebnem področju, na primer športni »pobegi«, na katerih sem sam s seboj in si izpraznim glavo, vsakoletno jadranje s prijatelji, nekajdnevno kolesarjenje po Gorenjski in Posočju, pa zdravje ter uspehi otrok v šoli in pri športnih aktivnostih, družinski oddih v Turčiji … Vse te stvari me umirijo in mi dajo energije za nove zmage. Na poslovnem področju pa vsekakor še eno uspešno leto za ZD Trbovlje, v katerem nadaljujemo s širjenjem programov in z razvojem na vseh področjih.

Se je v letu 2023 zgodilo kaj takšnega, kar bi najraje izbrisali iz svojega spomina?

Na srečo, v letu 2023 zame osebno ni bilo nobenega res neprijetnega ali celo tragičnega dogodka. Verjamem v rek, da kar te ne ubije, te okrepi, zato poskušam pozitivne stvari izvleči tudi iz morda na prvi pogled neprijetnih dogodkov. Če se že moram odločiti za katero, je to morda malo slabše zdravje prav v zadnjem delu leta. Če pogledam širše, pa so to vsekakor poplave, ki so prizadele večji del Slovenije.

Kaj si želite v letu 2024?

V letu 2024 sebi in mojim najbližjim želim predvsem veliko zdravja in ljubezni. Pa tudi kanček sreče (na Titaniku je bila večina ljudi zdravih, pa jim to ni veliko pomagalo).

Kaj želite v letu 2024 Zasavkam in Zasavcem?

V letu 2024 Zasavkam in Zasavcem, tako kot sebi želim veliko zdravja, sreče in ljubezni. Pa da bi se znali bolj povezati in sodelovati.

Savus

Foto: osebni arhiv


 

Prejšnji članekKoledar dogodkov – julij 2023
Naslednji članekBožiček za en dan