V teh prazničnih dneh se srca ljudi še posebej odprejo in številni se zavzamejo za pomoč tistim, ki se znajdejo v stiski. Eden izmed najlepših načinov solidarnosti in skupnostne pomoči je zbiranje darilnih paketov za otroke iz ranljivih družin.

V okviru dobrodelne organizacije Božiček za en dan zberejo ter pripravijo pakete za otroke, ki vključujejo igrače, oblačila, šolske potrebščine ipd. Center za socialno delo pripravi seznam otrok, katerih družine se soočajo z izzivi. Mnogi prostovoljci se pridružijo tej pobudi. Svoj čas, trud in sredstva namenijo za pripravo in distribucijo paketov. Zbiranje paketov za otroke iz socialno šibkejših družin tako postane izjemno pomemben in ganljiv dogodek, ki kaže, kako močna je lahko solidarnost v skupnosti in kako lahko vsak posameznik prispeva svoj delež.

V Zagorju ob Savi je bilo letos obdarjenih 200 otrok. V Trbovljah je bilo obdarjenih 149 otrok in v Hrastniku 119 otrok.

V vseh treh občinah so pripravili prireditev v sodelovanju z Rdečim križem, Društvom prijateljev mladine ter drugimi sodelujočimi, ki so poskrbeli za čaroben program prireditve s plesom in glasbo. Veselje in hvaležnost v očeh otrok ob prejemu paketov sta neprecenljiva.

Zahvala gre vsem sodelujočim in ekipi humanitarne akcije Božiček za 1 dan, v okviru katere so velikodušni ljudje poskrbeli za skrbno izbrana darila, napolnjena z ljubeznijo, ki so ustvarila nepozabne trenutke za otroke v prazničnem času. V okviru te iste akcije v mesecu decembru poteka tudi razdelitev daril starejšim občanom. Skupnostna pomoč na ta način gradi mostove med ljudmi ter ustvarja bolj sočutno in razumevajočo družbo za vse nas.

Adisa Mujčinović

Foto: CSZ Zasavje


 

Prejšnji članekIz starega v novo: dr. Denis Tomše
Naslednji članekIz starega v novo: Teodor Uranič