V Trbovljah bodo v Knjižnici Toneta Seliškarja tudi letos v decembru pripravili huimanitarno akcijo, ki se pričenja že danes, v sredo, 25. novembra. Do 11. decembra bodo zbirali drobne sladke pozornosti za trboveljske otroke.

Decembrska humanitarna akcija bo letos drugačna kot v preteklih letih. Koronavirus je posegel tudi na to področje. »V zadnjih letih smo zbirali za decembrska obdarovanja vse: oblačila, igrače, kozmetiko, sladkarije, knjige, šolske potrebščine … Letos smo se odločili samo za sladkarije, ki jih lahko razkužimo in podarimo otrokom preko Rdečega križa,« je povedala direktorica Knjižnice Toneta Seliškarja Trbovlje Katra Hribar Frol.

Akcija poteka v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije – Območnim združenjem Trbovlje. Sekretarka RK v Trbovljah Mateja Leskovšek je povedala, da bodo sladkarije dodali paketom, ki jih sicer ob sredah delijo družinam v stiski. Sladke pozornosti bodo dobili tisti, ki imajo doma otroke in so socialno ogroženi. Skupaj s prostovoljci bodo poskrbeli, da bo prevzem varen.

Sladke dobrote v knjižnici zbirajo pred glavnim vhodom na oddelek za odrasle (s Ceste 1. junija), kjer jih lahko donatorji oddajo v posebno škatlo ali pa pozvonijo in jo bodo prevzeli zaposleni v knjižnici.

»Lani smo zbrali veliko različnih stvari, vsako leto smo oddali na Rdeči križ okrog 10 velikih škatel različnih daril. Leto zbiramo samo sladkarije, akcijo pa bomo tudi zaključili prej, kot ponavadi, da jih bomo ustrezno pripravili. Zbrano bomo otrokom in njihovim družinam predali ob upoštevanju vseh priporočil NIJZ« pravi direktorica Hribar Frol. Mateja Leskovšek pa dodaja: »Lani smo staršem omogočili, da so lahko dobili različna darila tudi za obdaritev doma. Letos bomo sladke stvari dodali v pakete in bodo tudi imeli to možnost.«

Savus

Foto: arhiv Savus