sobota, 20 julija, 2024

Iz te kategorije

Humanitarni tek je uspel

Deset ur sta se z atletskimi krogi na stadionu Rudarja v Trbovljah spopadala Sabina Karaman in Igor Gošte. Oviralo ju je deževje, kljub temu sta pretekla 70 km. Letošnji tek je bil jubilejni, deseti.

Organizatorji (poleg Igorja Gošteta še Mitja Duh in DPM Trbovlje) so letos opozorili, da med nami živijo tudi ljudje s cerebralno paralizo. Izbrali so deset oseb s cerebralno paralizo, ki jim bodo podarili celotni izkupiček donatorsko zbranega denarja.

Enak delež bodo prejeli: Miha Šoštar, Uroš Koščak, Teja Repovž, Sebastjan Šafner, Anže Zorman, Liza Lavre,  Adriana Kovačevič,  Emina Hodžič, Aida Jašarevič in  Tatjana Lavrič.

Sabina Karaman in Igor Gošte sta pred tekom povedala, da sta pridno trenirala. »Dobro sva bila pripravljena, zato naju drugi dan ni nič bolelo. Očitno na napore pozabiva, ko veva, da delava dobro delo,« je po teku povedal Igor.

Na dosedanjih tekih so zbrali že blizu 30 tisočakov. Denar so zbirali za letovanje otrok, za družine, uporabnike VDC, Downov sindrom in posameznike.

Denar za deset oseb s cerebralno paralizo so zbirali preko odprtega računa pri DPM Trbovlje, preko SMS sporočil DPM5 na 1919, s pomočjo srečelova na dogodku. Denar sta zbirali tudi dve slaščičarni, Hamiti Trbovlje in Kepca Kisovec, kjer sta bili nameščeni škatli za humanitarne prispevke.  Doslej so v letošnji akciji zbrali že več kot 3 tisoč evrov. Koliko denarja so zbrali prek sms donacij, pa bodo vedeli sredi junija. SMS sporočila lahko darovalci pošljejo še do 15.maja.

»Vesela sva, da so na dogodek prišle skoraj vse osebe s cerebralno paralizo ali pa njihovi svojci. Anže iz Kamnika je z nama odvozil celo en krog,« sta dejala tekača.

Gošte je še povedal, da sta na tek prišla oba predsednika RMED iz Zagorja in Trbovelj Anton Koban in Anton Lisec, predstavniki humanitarnega društva Aida, poslanec Rudi Medved, predsednica sindikata KNSS Neodvisnost Evelin Vesenjak, slikar Jože Ovnik, oblikovalka nakita iz premoga Marjeta Hribar, dirirektor občinske uprave Zagorje Tadej Špitalar, direktor Zdravstvenega doma Trbovlje dr. Denis Tomše, športniki invalidi, predstavniki medijev, rekreativci, prijatelji in sorodniki.

»Z mislimi smo skupaj z Lavro Izgoršek iz DPM že v naslednjem letu, ko bomo organizirali že 11 zasavski humanitarni tek. Takrat upamo da tudi z glasbo, kulturnimi dogodki in množičnim obiskom  in brez celodnevnega naliva. No, ja, nama vsaj vroče ni bilo. Hvala vsem, ki ste darovali in obveščali javnost o našem dogodku,« je zaključil Igor Gošte.

MP

Foto: MP

Isti avtor