Organizatorji prvega Hrastnik traila, ki ga pripravljajo v okviru KRC Hrastnik in Mladinskega centra Hrastnik, so se odločili za prestavitev preizkušnje. Na Kalu se bodo tekači tako namesto 15. maja zbrali 25. septembra.

Takole so organizatorji obrazložili svojo odločitev prijavljenim: »Dragi tekači! Najlepše se vam zahvaljujemo za vso izkazano podporo pri premierni organizaciji gorskega teka Hrastnik Trail. V 2021 smo vstopili z veliko zagona, da za vas organiziramo ta športni dogodek že pomladi – pred poletno vročino. Dodatno nas je spodbudilo izjemno zanimanje za udeležbo, saj se vas je v nekaj tednih prijavilo preko 150!

Pa vendar gorski tek šteje kot javna prireditev, za katere je vlada na sredini seji, 5. maja 2021, podaljšala odlok, ki dovoljuje največ 10 udeležencev, kar je za nas nepremostljiva ovira. Na podlagi vseh prejetih informacij in priporočil s strani pristojnih institucij smo se odločili, da Hrastnik Trail prestavimo na napovedan nadomestni termin 25. septembra 2021. Se vidimo čez 142 dni na planini Kal, do takrat pa pridno trenirajte! 🏃‍♂🏃‍♀💨«

Savus

Foto: Petra Velej