torek, 23 aprila, 2024

Iz te kategorije

Hrastnik Trail 2023

V soboto, 22. aprila, je Javni zavod za kulturo, šport, mladino in turizem Hrastnik z ekipo Mladinskega centra Hrastnik, Europe Direct in Turistično informacijskim centrom pripravil tretjo izvedbo športnega dogodka Hrastnik Trail, ki je potekal na sončni planini Kal.

Gorski tek je bil namenjen vsem rekreativnim tekačem, ki so imeli na izbiro dve trasi, imenovani Turističnih 6 ter Razglednih 12, ki sta primerni tako za začetnike kot za tiste z več tekaškimi izkušnjami. Teka se je letos udeležilo več kot 130 tekačev, na kar so organizatorji izredno ponosni, in verjamejo, da jih bo vsako leto več.

Letošnji absolutni zmagovalec na Razglednih 12 je domačin Miran Cvet, absolutna zmagovalka pa Blaža Klopčič. Turističnih 6 pa sta letos kot absolutna zmagovalca osvojila Mateja Smukovič iz Poštene vasi in Matej Uduč iz Trbovelj. Letos so v sodelovanju s PD Dol pri Hrastniku organizirali tudi pohod na Kal. Pohodniki so prispeli na Kal po dobrih dveh urah zmerne hoje, spodbujali so tekmovalce in se z njimi družili ob dobri hrani in pijači.

»Hvaležni smo našim vsakoletnim prostovoljcem, ki s svojo pomočjo na različnih lokacijah poskrbijo, da tekmovanje in prireditev poteka brez problema. DJ Božo je s svojimi ritmi in živahno glasbo poskrbel za zabavo in dobro voljo, nepogrešljivi pri organizaciji tega dogodka. oskrbnikoma planinskega doma Kal pa sta poskrbela, da tako tekmovalci kot gostje niso bili lačni in žejni,« je zapisal direktor KRC Hrastnik Miha Mirt v izjavi za javnost in dodal, da lepo število udeležencev kliče po organiziranju 4. traila.

Savus

Foto: KRC Hrastnik


 

Isti avtor