Občina Zagorje ob Savi bo tudi letos organizirala tradicionalne prvomajske prireditve. V Evroparku bo kresovanje, na Plešah bodo za zabavo skrbeli Gadi, sprehodili pa se boste lahko tudi od Ravenske vasi na Zeleno travo.

V sodelovanju z Zavodom za šport Zagorje bodo v Evroparku v nedeljo, 30. aprila, priredili kresovanje, kjer bodo za zabavo skrbeli Mladi asi in Polkaholiki. Poskrbljeno bo za jedačo in pijačo.

Na praznik dela bo Zagorjane prebudila tradicionalna budnica Pihalnega orkestra Svea Zagorje in motoristov. Povorka motoristov bo izpred Medijskih toplic na Izlakah krenila ob 6. uri zjutraj. Od 11. ure dalje bosta na Plešah za glasbeni program skrbela Pihalni orkester SVEA Zagorje in ansambel Gadi. Organizatorji prireditev – Občina Zagorje ob Savi, Turistično društvo Golče in MK Klukhena.

Krajevna skupnost Ravenska pa na praznik dela in ob prazniku krajevne skupnosti prireja tradicionalni pohod iz Ravenske vasi na Zeleno travo. Pohodniki bodo izpred gasilskega doma v Ravenski vasi krenili ob 10. uri.

Osrednja prireditev v počastitev dneva upora proti okupatorju pa bo v torek, 25. aprila, ob 19. uri v gledališki dvorani Delavskega doma Zagorje ob Savi. V kulturnem programu bodo nastopili tenorist David Jagodic, združeni zbori MPZ Loški glas, MPZ Ladko Korošec, ženska vokalna skupina Iris, Zagorski oktet, MPZ Izpod Svete Gore. Vsi skupaj bodo nastopili pod vodstvom Klemna Benka. Pihalni orkester Svea Zagorje bo nastopil pod vodstvom dirigenta Petera Kudra. Slavnostni govornik bo Rudi Medved.

Savus

Foto: arhiv Savus