Za mlado strelko SD 1956 Trbovlje Hano Strakušek se je junij začel odlično. Najprej se je z reprezentanco udeležila mladinskega svetovnega pokala, ki je potekal med 1. in 9. junijem v Suhlu v Nemčiji. V Pragerskem, kjer je potekal drugi kvalifikacijski turnir v streljanju z malokalibrsko puško, pa je osvojila dve zlati kolajni.

V Suhlu je nastop z zračno puško začela zelo obetavno, saj si je nabrala skoraj 11 krogov zaloge nad povprečjem desetke. V drugi polovici nastopa je nekoliko popustila in na koncu s 613.2 kroga zasedla 81. mesto med 97 nastopajočimi. Precej bolje ji je šlo v disciplini trojni položaj z malokalibrsko puško. Svoj stari državni rekord kadetinj je izboljšala za en krog na 572 krogov. Rezultat pa je zadoščal za 37. mesto.

Časa za počitek ni bilo, saj jo je takoj po vrnitvi iz Nemčije že čakal 2. kvalifikacijski turnir  v streljanju z malokalibrsko puško na Pragerskem. Prvi dan je v trojnem položaju med kadetinjami zanesljivo zmagala z novim državnim rekordom. V klečečem položaju je zadela 190 krogov, v ležečem 194, zbranost pa je kljub obetajočem se novem rekordu ohranila tudi v stoječem položaju, ki ga je zaključila s 193 krogi. Letvico državnega rekorda kadetinj je tako dvignila na 577 krogov. Še eno zlato medaljo si je nato pristreljala v disciplini 60 strelov leže z lepim rezultatom 612.2 kroga.

Njen uspeh ni ostal neopažen, saj si je z vrsto odličnih rezultatov prislužila vstopnico za nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu, ki bo julija v Južni Koreji.

MC

Foto: SD 1956 Trbovlje