V petek in soboto, 16. in 17. junija, se je v Budimpešti na Madžarskem odvijal svetovni pokal v kickboksu. Za člane je bilo tekmovanje zelo uspešno. Tekmovanja z reprezentanco Kickboxing zveze Slovenije se je udeležilo pet članov Karate kluba Pon-do-kwan Izlake: Eva Hribar, Tilen Zajc, Tomi Sešlar, Klemen Pograjc in Niko Sešlar. Poleg njih pa so nastopili še Filip Mikelj, Lili Sešlar in Anaya Gaja Vozel. Tekmovanja se je udeležilo 3300 tekmovalcev v vseh starostnih kategorijah iz 43 držav.

Zmaga je uspela Tilnu in Klemnu. Tilen Zajc je vso konkurenco premagal med člani do 79 kg, Klemen Pograjc pa med mladinci do 74 kg. Tilen je v skupinskih borbah z ekipo Century Martial Arts Europe zasedel drugo mesto.

Eva Hribar, ki je tekmovala s starejšimi kadetinjami do 42 kg in do 46 kg, je obakrat zasedla tretje mesto. Anaya Gaja Vozel pa med starejšimi kadetinjami do 65 kg.

Tudi Niko Sešlar se je odlično boril ter kljub hudi konkurenci prikazal odlične nastope. V kategoriji starejši kadeti do 47 kg je zasedel peto mesto. Deveto mesto sta zasedla Filip Mikelj in Tomi Sešlar, Filip v kategoriji starejši kadeti do 69 kg in Tomi v kategoriji mladinci do 69 kg. Lili Sešlar je nastopala v kategoriji starejše kadetinje do 55 kg in + 65 kg, a se ji žal ni uspelo uvrstiti med deseterico.

Tekmovanje sta spremljala trenerja Srečko in Miloš Rozman ter naše tekmovalce povedla skozi borbe. Več utrinkov s tekmovanja si lahko ogledate na spletni strani KBZS.

http://wako.si/svetovni-pokal-2023-v-budimpesti/

Marjan Pograjc

Foto: KK  Pon-Do-Kwan Izlake