Med 21. in 23. aprilom je v Ormožu potekalo 32. državno prvenstvo v streljanju z zračnim orožjem. Strelsko društvo 1956 Trbovlje je na njem zastopalo 11 tekmovalcev.

V soboto sta se na tekmovanje odpravili dve članski ekipi – ženska in moška. Ženska, ki so jo sestavljale Zala Logar, Vesna Strakušek in Maja Kočar, je nastop zaključila s 1784,1 odstreljenimi krogi tik pod stopničkami na četrtem mestu. Moška ekipa v postavi Marino Hauptman, Martin Strakušek in Viljem Ravnikar pa je z odstreljenimi 1798,9 kroga pristala na šestem mestu.

Zadnji tekmovalni dan je bil rezerviran za mlajše kategorije. Najprej je s serijsko puško nastopila ekipa dečkov. Ta je v postavi Lovro Klemen, Martin Cenc in Tim Kržišnik na zasedla peto mesto.

 

S standard zračno puško sta nastopila dva strelca. Kadetinja Hana Strakušek se je z zadetimi 409,5 kroga zavihtela na drugo mesto, med kadeti je Nikolaj Ploj Jarc z odstreljenimi 377,7 kroga prvenstvo končal na 17. mestu.

Njen oče in trener Oto Strakušek je ponosen, da je sezono nadaljevala na visokem nivoju in jo kronala z uspehom na državnem prvenstvu in upa, da se dobro delo čez vso sezono pokaže tudi v nadaljevanju z malokalibrskim orožjem. Hana namreč ne bo imela časa počivati na lovorikah, saj jo v bližnji prihodnosti že čaka nastop na mladinskem svetovnem prvenstvu v Suhlu.

Mojca Cerovšek

Foto: Strelsko društvo Trbovlje