Andrej Božič, ki sedmo leto vodi Steklarno Hrastnik, je 6. marca prejel nagrado Gospodarske zbornice Slovenije za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke v letu 2016.
Ob tem je povedal:  »V Steklarni Hrastnik smo s spoštovanjem in dobrimi odnosi gradili medsebojno zaupanje in tako ustvarili okolje, ki podpira sodelovanje med zaposlenimi in njihovo inovativno razmišljanje, kar je osnova za trajnostno spremembo.«

Nagrade GZS podeljuje za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke in so najstarejša in najprestižnejša tovrstna priznanja v Sloveniji, ki jim pravijo tudi gospodarski oskarji. GZS jih podeljuje za pomembno povezavo vodilnega človeka družbe in družbe same, ki se s tem zapisuje v zgodovino slovenskega gospodarstva. Pri ocenjevanju dosežkov se upošteva 61 merljivih kriterijev, od splošnih razvojnih rezultatov gospodarske družbe, rezultatov poslovanja ter uveljavljanja na trgu, do hitrega in učinkovitega prilagajanja spremenjenim pogojem poslovanja, jasni viziji in dolgoročni strategiji, vlaganju v lastni razvoj in inovacije ter odgovornosti do družbenega okolja.

Poleg Andreja Božiča so nagrado prejeli še Andrej Bajuk iz podjetja TEM Čatež, Albert Erman iz podjetja Magneti Ljubljana, dr. Tomaž Kmecl iz družbe Kolektor etra, dr. Mariana Karla Rebernik iz Atotecha Slovenija in Jernej Zupančič iz podjetja Cleangrad. Nagrajenci prihajajo iz petih slovenskih regij in štirih dejavnosti.

ZT

Prejšnji članekZbila peško
Naslednji članekNaj vas oblečemo