Za šesto obletnico je skupina Funk Fu junija izdala debitantski album z naslovom It´s all Fun and Games, na katerem je 10 avtorskih skladb. Album je posnet na zgoščenki, slišite pa ga lahko tudi na različnih glasbenih platformah.

V želji po igranju različnih zvrsti glasbe, kot so jazz, pop in pa funk, je Tilen Gavranovič, ki prihaja iz Zagorja ob Savi, leta 2017 ustanovil glasbeno skupino Funk Fu. 

Ime skupine izvira iz besede kung fu, ki je sodobnejši izraz za kitajske borilne veščine v vseh oblikah. Funk pa združuje več glasbil kot so bobni, kitara, bas kitara in trobila, zato je skupina dobila ime Funk Fu, kjer se združuje več glasbil v značilnih sinkopiranih ritmih funka. Funk pa naj bi pomenil zvrst glasbe. 

Sprva so skupino sestavljali mladi glasbeniki iz Zasavja, nekateri so bili srednješolci KGBL, drugi so se z glasbo ukvarjali le ljubiteljsko. Skupina ves čas šteje 8 članov. Člani skupine so se med tem časom že zamenjali, od prvotnih sta ostala le kitarist Tilen Gavranovič in pevka Klara Veteršek, ki za skupino tudi ustvarjata avtorsko glasbo.

Trenutno skupino sestavljajo glasbeniki iz Avstrije, Madžarske, Slovaške iz Bosne. Učijo se od začetnikov žanra kot so James Brown, Prince, Michael Jackson, Tower of Power, Earth Wind and Fire itd. ter tudi teh, ki trenutno zaznamujejo svet funk glasb, kot so Jamiroquai, Vulfpeck, Cory Wong itd. Zaradi želje po ustvarjanju lastne glasbe v funk žanru, je leta 2017 nastal prvi singl Obraz, za katerega so posneli tudi videospot. Sledilo je še vrsto singlov, ki so bili vedno podprti s strani slovenskih radijskih postaj.

Za šesto obletnico pa so junija izdali debitantski album z naslovom It´s all Fun and Games, na katerem je 10 avtorskih skladb. Album je posnet na zgoščenki, slišite pa ga lahko tudi na različnih glasbenih platformah. Besedila za pesmi je napisala Klara Veteršek, za glasbo in aranžmaje pa je poskrbel Tilen Gavranovič. 

https://distrokid.com/hyperfollow/funkfu/its-all-fun-and-games

Pred kratkim so posneli videospot za skladbo Lately, ki so ga snemali prav tako v domačem Zasavju. Album skupina že promovira na koncertih v Avstriji in Sloveniji, želijo pa si, da bi njihova glasba dosegla čim širši krog poslušalcev.

TG

Foto: Funk Fu