sobota, 15 junija, 2024

Iz te kategorije

Fetiš na puter

V Delavskem domu Trbovlje so prvi dan oktobra pripravili zadnjo abonmajsko predstavo in zaključek abonmaja 2019/21. Gostovali so člani Gledališča Toneta Čufarja z Jesenic s komično dramo Fetiš na putr. O predstavi piše Irena Vozelj.

Lahko bi rekli, da smo videli resnično zgodbo. Lahko se zgodi vsakomur, ki stanuje v hiši z dvigalom. Komično dramo so napisali člani Gledališča Toneta Čufarja iz Jesenic Nika Brgant, Sašo Dudič in Gregor Robič. Slednja sta jo tudi odigrala pod režijskim vodstvom Vida Klemenca.

Kraj dogajanja je bilo dvigalo v stolpnici. Zmanjkovalo je elektrike, zato sta novinar in nogometaš najprej čakala na dvigalo. Ko je pripeljalo in sta vstopila vanj, je dvigalo obstalo. Novinar je bil živčen, ker se mu je mudilo k ženi, nogometaš je imel zmenek v desetem nadstropju. Njun dialog je gledalce večkrat nasmejal. Tudi njuni zgodbi. Novinar se je hvalil, o čem piše, nogometaš s svojim pomembnim golom, ki ga je naredil slavnega.

Kakšen bo dejanski program abonmaja za sezono 2020/2021, še ne vemo. Lahko se nadaljujejo čeri s korono. Pri organiziranju predstav bodo upoštevali navodila NIJZ za izvajanje kulturnih prireditev, to pa pomeni, da bo na razpolago le okoli sto sedežev. Načrtovane so predstave štirih komedij in dveh dram.

Irena Vozelj

Foto: Irena Vozelj

Isti avtor