sreda, 17 julija, 2024

Iz te kategorije

Trboveljčani najbolj uspešni

Trboveljski karateisti so bili na državnem ekipnem prvenstvu Karate zveze Slovenije v Ljutomeru proglašeni za najuspešnejši klub z osvojenimi 3 zlatimi, 3 srebrnimi in 1 bronasto medaljo.

V soboto, 3. oktobra, je Karate zveza Slovenije v Ljutomeru organizirala ekipno državno prvenstvo v katah in športnih borbah za vse starostne kategorije. Karate klub Trbovlje je nastopil z osmimi ekipami, ki sta jih vodila trenerja Edin Salkič in Miha Kovačič.

Sestri Barbara in Urša Haberl sta, tokrat z reprezentančno kolegico Kiti Smiljan, ponovili lanski uspeh ter tako že drugo leto zapored postali članski državni prvakinji v športnih borbah ekipno. Odlično so nastopili tudi mlajši kadeti, ki so postali ekipni državni prvaki tako v katah kot športnih borbah. V katah so ekipo sestavljali Daniel Haralovič Jure Ostanek in Lan Vozel. V športnih borbah pa Aljaž Hvala, Ažbe Gorjup, Daniel Haralovič in Tilen Grivec. Ajdin Mujkanovič, Domen Zidar in Jan Brezočnik so nastopili v dveh kategorijah, in sicer pri mlajših članih in članih ter v obeh izgubili šele v finalu ter tako osvojili dve srebrni medalji. Drugi so bili tudi mladinci v sestavi Marko in Uroš Markuljevič ter Tilen Riosa Novak. Za bronasto medaljo pa so poskrbeli dečki Matevž Golob, Nik Mrgole in Tian Ovnič v katah ekipno. Lara Salkič je nastopila kot posojena tekmovalka za Karate klub Polzela v kategoriji mladink ter z njimi osvojila bronasto medaljo.

Ob koncu ekipnega državnega prvenstva smo bili trboveljski karateisti proglašeni za najuspešnejši klub z osvojenimi 3 zlatimi, 3 srebrnimi in 1 bronasto medaljo. Po tokratnem uspehu se lahko v Karate klubu Trbovlje pohvalimo, da smo na vseh treh zadnjih državnih prvenstvih postali najuspešnejši klub. Novembra 2019 na državnem prvenstvu do 21 let, februarja letos na članskem državnem prvenstvu in ta vikend na ekipnem državnem prvenstvu za vse starostne kategorije. »Za ta izjemen uspeh gre zahvala vsem tekmovalcem, trenerjem, klubskim delavcem, staršem ter vsem tistim, ki nas podpirate na naši poti,« sporočajo s kluba.

JS

Foto: KK Trbovlje

Isti avtor