Zavod Savus organizira Festival uporniške pesmi v rudniškem rovu Rudnika Hrastnik. Nevsakdanji koncert bo v nedeljo, 23. oktobra 2022, ob 17. uri. Nastopila bo skupina ŽPZ Kombinat, kot predskupina pa bodo nastopile članice feminističnega pevskega zbora Z’borke.

Koncert globoko pod zemljo bodo izjemna izkušnja tako za poslušalce kot nastopajoče. Za koncert je v jami že vse pripravljeno. Stoli le še čakajo na poslušalke in poslušalce. Danes objavljamo navodila za obiskovalce nevsakdanjega koncerta.

Navodila za uživanje na koncertu

Prosimo, da na koncert pridete 30-45 minut pred začetkom. Vsi udeleženci boste pred vstopom oddali izjavo in se podpisali v seznam. Prav tako vas bomo za podpis prosili pri izhodu iz jame po končanem koncertu. Le tako lahko zagotovimo kontrolo, da vsi udeleženci pravočasno in varno pridete iz jame. Na prizorišče koncerta (ob jašku) se bo treba spustiti po Barbara vpadniku 40 metrov pod zemljo (cca 15 minut).

Vhod v jamo je v Hrastniku za bivšo upravno zgradbo Rudnika Trbovlje-Hrastnik, sedaj Nanocut. Parkirišče je pred stavbo na Cesti 3. julija 7, 1430 Hrastnik; (koor.: 46.148389, 15.084576).

Za vstop na koncert v jamo potrebujete, poleg vstopnice seveda, naslednje:

  • čelado (priporočamo kolesarsko)
  • naglavno svetilko
  • pohodno obutev
  • topla športna oblačila, lahko tudi kako dekico (v jami se temperatura giblje med 13 in 15 stopinj Celzija).
  • V rudnik je prepovedano vnašati vžigalnike, vžigalice, cigarete!!!

Verjamemo sicer, da bodo izvajalci zagreli vzdušje in da boste v koncertu uživali. Kombinatke in Z’borke (predstavile se bodo pred glavnim nastopom ŽPZ Kombinat) so obljubile, da bo tako. Po koncertu vas vabimo, da se po prihodu iz jame zadržite na klepetu ob funštercu in jabolčniku, za katerega bodo poskrbeli člani Funšterc teama iz Čeč v hrastniški občini.

Karte

Nekaj kart je še na voljo na prodajnih mestih mojekarte.si, zasavskih Petrolih ter v TIC Hrastnik.

https://www.mojekarte.si/si/kombinatke/vstopnice-1156184.html

Savus

Foto: Savus