Današnja sobota bo v Zasavju precej mirna. V Hrastniku si lahko privoščite tehno večer, v Trbovljah in Zagorju kino predstavo. To pa je v glavnem tudi vse. Poglejte še, kaj vse se dogaja v Zasavju in si naredite dan.

Vsako jutro vas zraven kave na portalu Savus.si čaka še obvestilo, kaj se obeta ta dan v Zasavju ali v povezavi z Zasavjem. Prosimo vse organizatorje, da nam vabila pošiljajo na info@savus.si.


Sobota, 22. oktober 2022


Vreme

Danes bo večinoma oblačno. Na severozahodu bo deževalo, dež se bo do večera razširil nad vso državo. Vmes bodo posamezne nevihte, možni bodo krajevni nalivi. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 23 °C.

V prvem delu noči bo dež ponehal. Predvsem na severu se bo delno zjasnilo, nastajala pa bo nizka oblačnost, ponekod tudi megla. Jutri bo sprva pretežno oblačno. Sredi dneva in popoldne bo zapihal jugozahodnik, oblačnost se bo trgala v vzhodni in deloma severni Sloveniji, predvsem v hribovitih krajih na zahodu se bodo občasno pojavljale plohe. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 23 °C.

V ponedeljek bo na vzhodu sončno, na zahodu pa pretežno oblačno, tam bo predvsem v hribovitih krajih občasno rosilo ali rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik, toplo bo. V noči na torek se bodo padavine znova razširile nad vso Slovenijo, dež bo v torek popoldne ponehal.


Zapore cest

Na Trgu svobode v Trbovljah je promet do 26. oktobra urejen izmenično enosmerno zaradi izgradnje krožišča.

V Trbovljah na Vodenski cesti je oviran promet, občasno je urejen izmenično enosmerno zaradi obnove strehe in fasade na objektih do 31. oktobra 2022.

Na cesti Litija – Zagorje je pri Zagorju urejen promet do 25. maja 2023 izmenično enosmerno zaradi sanacije brežin in izgradnje galerije Šklendrovec. Dnevno sta med 8.30 in 13.10 možni do dve kratkotrajni, do 20 minutni popolni zapori.

Na cesti Izlake-Trojane pri Orehovici je do 20. decembra urejen izmenično enosmerni promet zaradi rekonstrukcije mostu čez Orehovico.

Na cesti Trojane – Izlake – Zagorje je pri Kisovcu urejen izmenično enosmerni promet zaradi gradnje kolesarske steze do 28. oktobra.

Na cesti Dol pri Hrastniku – Šmarjeta je promet do 30. oktobra urejen izmenično pod Marnim, zapora je pomična, zaradi sanacije vozišča, dograditve pločnika in cestnega priključka.

Na lokalni cesti Hrastnik – Ojstro – Trbovlje velja na trboveljski strani delna zapora ceste zaradi ureditve ceste Trbovlje – Hrastnik čez Ojstro.

Na lokalni cesti Tržnica–Tenis igrišče (območje Leša) v Hrastniku bo do 31. decembra 2022 veljala popolna zapora ceste zaradi gradnje ceste. Obvoz je urejen po začasni obvozni cesti mimo tenis igrišč.

Na lokalni cesti Hrastnik-Prapretno-Hrastnik na odseku Prapretno – odcep Retje velja zaradi gradnje kanalizacije do 1. decembra med 7. in 17. uro popolna zapora lokalne ceste.  Obvoz je urejen po lokalni cesti Novi Log-Prapretno.

Na lokalni cesti Cesta 3. julija–Gorjup (Pot Josipa Brinarja) bo zaradi izgradnje kanalizacije med 7.  in 17. uro veljala zapora. Zapora ceste bo postavljena do dokončanja del, predvidoma do 12. novembra 2022.


Preskrba z vodo

Danes ni napovedanih izklopov vode.


Električna energija

Danes in jutri ni napovedanih izklopov električne energije.


Prireditve

Mašinhaus Hrastnik

V Kompresorski postaji v Hrastniku bodo danes ob 20. uri pripravili za ljubitelje tehno glasbe večer dark industrial techno in underground tehno večer. Nastopili bodo Stanny Abram, Kaizer The DJ, Lifecutter, Motammallik, Deconstructor in UniboU.


Zasavski muzej Trbovlje

Danes so v Zasavskem muzeju Trbovlje od 8. do 12. ure na ogled naslednje razstave: stalna razstava Srečno…črne doline, kiparska zbirka Stojana Batiča in občasna razstava Igra postaja zelo napeta in živahna – 100 let (organiziranega) nogometa v Trbovljah (do decembra 2022). V muzeju se lahko dogovorite še za ogled rudarskega stanovanja na Njivi, etnološke poti in spominske hiše ustanovnega kongresa KPS na Čebinah.

Pred Zasavskim muzejem Trbovlje je na voljo za ogled do 9. decembra zunanja razstava, ki v besedi in sliki predstavlja delovanje društva TVD Partizan ter njegovih sekcij.


Delavski dom Trbovlje – kino

Kung fu tačke

ob 18.00 uri

Ameriška animirana akcijska komedija, režija Rob Minkoff, Mark Koetsier, Chris Bailey

Hank je ljubek pes, ki ima velike sanje o tem, da bi postal veliki samuraj. Na njegovo nesrečo pa se na poti, da najde svojo usodo, znajde v čudnem in neprijaznem mestu Kakamucho. Tam precej izstopa, saj je pes, vsi preostali meščani pa so mačke, ki resnično ne marajo psov.

Ker si Hank obupno želi ugajati meščanom, nevede postane del načrta podlega in narcisoidnega Ika Chuja, da se v mestu znebi vseh prebivalcev. Da bi zavladal svetu (oziroma bolj mestu), je pred Ikom le ena majhna ovira, njegov zlobni načrt pa je pretentati Hanka, da mu pomaga, da za vedno prežene meščane.

Film je sinhroniziran v slovenščino.


Črni Adam

ob 20. uri

Ameriški akcijski znanstveno-fantastični film, izvirni naslov Black Adam (2022). Režija Jaume Collet-Serra, scenarij: C.C. Beck, Otto Binder, Rory Haines, igrajo: Dwayne Johnson, Pierce Brosnan, Sarah Shahi …

Skoraj 5000 let po tem, ko je pridobil vse moči egipčanskih bogov in bil tudi zaprt, je Črni Adam osvobojen iz svoje zemeljske grobnice ter več kot pripravljen sprostiti svojo edinstveno obliko pravice in maščevanja nad modernim svetom. Film prinaša nekaj največjih filmskih spopadov tega leta.

 


 

Delavski dom Zagorje – kino

Črni Adam

ob 19. uri

Opis filma si oglejte zgoraj.


Na današnji dan

Če veste za kakšno znano Zasavko ali kakšnega znanega Zasavca, rojenega na današnji dan, nam, prosimo, sporočite na info@savus.si.


Svetovni dnevi

Danes v koledarju ni zapisanega nobenega svetovnega dne.


Savus