Glasbeno društvo Cahn, ki deluje že peto leto, organizira dvodnevni mednarodni festival, letos prvič na novi lokaciji na prireditvenem prostoru Kipe. 

Festival nosi ime Cahn, kot poklon rudarski dediščini, zaživel bo tretjič. Vsi, ki ustvarjamo pri pri projektu, smo prostovoljci. Vsako leto nas je več, saj si v pravem knapovskem duhu Zasavci radi priskočimo na pomoč. 

 

Koronsko obdobje in lansko vreme sta krivca, da je bil festival tri leta v mirovanju. Upamo, da letos festival zaživi in v Zasavje privabi številne domače in tuje obiskovalce. Poleg glasbenega programa smo se uspešno povezali tudi z drugimi zasavskimi društvi, ki bodo prispevala k pestremu spremljevalnemu programu. Za atraktiven vhod na festivalsko prizorišče pa bodo poskrbeli RMED Perkmandeljc Trbovlje. Ostalo naj zaenkrat ostane skrivnost.

Cahn fest se bo odvijal 23. in 24. junija na prireditvenem prostoru Kipe v Trbovljah. V dveh dneh se bo na odru predstavilo 12 bandov in sicer, groove prvaki madžarske Ektomorf, hrvaški velikani metalcora Cold snap, vzhajajoče zvezde avstrijske melodic death metal scene Heathen Foray, vidnejši predstavniki slovenskega thrasha Lintver ter Moshead, madžarski black/death otožneži Mors Silens, brutalni toni bivših držav ex-YU Defiant, hrvaški socio-politično obarvani heavy metalci Kamäradi, lokalni mladci Life on display, prvaki ‘’trbovskiga’’ hardcora Trifail, brežiške grind legende Dickless Tracy in poljski deathgrinderji I refuse. Karte so že na voljo na spletni strani On-parole. Kampiranje in parking sta brezplačna. Poleg glasbenega vikenda vabljeni tudi na tradicionalno zasavsko kuhno in pjr.

Kot že omenjeno, bo poskrbljeno tudi za dnevno raziskovanje Trbovelj in Zasavja. Po predhodni najavi in dogovoru bo omogočen spust po Savi v izvedbi Savskih gusarjev, možen bo ogled 4. dritla ter drugih programov, ki so jih za vas pripravili v Delavskem domu Trbovlje, na plezališču Brnica bodo prav tako z velikim veseljem poskrbeli za navdušence glasne glasbe ter plezanja. Našlo pa se bo seveda še veliko več zanimivih stvari. Do festivalskega prizorišča bo organiziran tudi prevoz na Kipe in sicer kombi, ki bo vozil med 16. in 18. uro vsakih 15 minut izpred ZMŠT.

Festival Cahn Fest lahko podprete tudi občani in sicer preko spletne platforme pomagajmo.oi, kjer zbiramo denarna sredstva za kritje stroškov, povezanih z dogodkom, donirate lahko anonimno. Zahvaljujemo se občini Trbovlje za posluh in pomoč ter si hkrati želimo, da bi bil naš projekt v prihodnje podprt tudi iz strani uspešnih zasavskih podjetij.

 

Nejc Kresnik

Foto: Glasbeno društvo Cahn

povezava do dogodka: https://www.facebook.com/cahnfest/

povezava do strani festivala: https://fb.me/e/24kBtguCz