OŠ Toneta Okrogarja Zagorje ob Savi letos praznuje 120. obletnico, zato pripravljajo osrednjo proslavo, hkrati pa tudi dan odprtih vrat, natančneje kar dva. Iz šole so poslali obvestilo o obeh dogodkih za širšo javnost, hkrati pa pozvali bivše učence šole, ki so na svojem kariernem področju dosegli nadpovprečne rezultate, da jim podarijo nekaj svojega. Njihovi izdelki (obrtniški izdelki, umetniško delo, dres s podpisom oz. karkoli drugega) bodo razstavljeni v dvorani uspešnih. Objavljamo dopis kolektiva.

»OŠ Toneta Okrogarja praznuje 120-letnico delovanja in prav toliko let praznujete tudi vsi bivši in sedanji učenci šole, ki ste dodali svoj košček v čudoviti mozaik te mogočne zgradbe s štirimi stenami in prihodnostjo vmes.

V sklopu obletnice, ki jo bomo s prireditvijo obeležili 23. 11. 2023 v Delavskem domu Zagorje ob Savi, na matični šoli pripravljamo tudi DAN ODPRTIH VRAT. Vabljeni ste tudi vi, da obudite svoje spomine na osnovnošolske čase in nas počastite s svojim obiskom v torek, 21. 11. 2023, ali v sredo, 22. 11. 2023, od 16. do 18. ure.

Na tem mestu vljudno pozivamo vse Tončke, ki ste na svoji življenjski poti dosegli nadpovprečne rezultate na svojem področju, da nam podarite nekaj svojega. S tem bi obogatili našo razstavo uspešnih učenk in učencev, ki si jo boste imeli priložnost ogledati na omenjenem dogodku. To je lahko vaš obrtniški izdelek, umetniško delo, dres s podpisom …

Ker si želimo pripraviti bogato razstavo, vas prosimo, da še sami povabite koga k sodelovanju, saj si vsi vaši dosežki zaslužijo posebno mesto v našem hramu učenosti.

Prosimo, da svoje dragocenosti prinesete v tajništvo do srede, 15. 11. 2023, v času pouka.

Že vnaprej se vam zahvaljujemo za sodelovanje in se veselimo snidenja z vami.

Kolektiv OŠ Toneta Okrogarja«

Naj dodamo! Med uspešnimi Zagorjani, ki sami ne morejo več prinesti svojih predmetov v šolo (so že pokojni), so nekdanji učenci, ki so drgnili šolske klopi na tej šoli: pesnik Mile Klopčič, publicist in zgodovinar France Klopčič, operni pevec Ladko Korošec, filmski režiser in kamerman Metod Badjura, skladatelj in dirigent Emil Adamič, režiser in scenarist Ernest Adamič, pisateljica Valerija Skrinjar Tvrz, pesnica Vida Taufer in nekdanji predsednik države Janez Drnovšek.

Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekNova pridobitev v Vrtcu Trbovlje
Naslednji članekPohod po Klančišah