V Trbovljah obstaja podjetje, ki se ponaša s certifikatom za vozilo Lamborghini z oceno excellent. Ste vedeli, da se fantje v podjetju Ekoen avto ukvarjajo z vzdrževanjem in restavriranjem klasičnih in športnih vozil?

Ekoen avto ima sedež na Neži v Trbovljah. V podjetju se ukvarjajo z vzdrževanjem in restavriranjem klasičnih in športnih vozil. Seveda obvladajo kleparsko in mehanično obrt, poleg tega pa opravljajo v podjetju še servis motociklov, peskanje, vulkanizerstvo, obnovljajo podvozja, zavore, popravljajo menjalnike, pripravljajo vsakdanja vozila za tehnične preglede, servisirajo specialna vozila, gradbeno mehanizacijo ter vse vrste pogonov in hidravlike …

Podjetje so ustanovili leta 2007. Najprej so se  ukvarjali s fotovoltaiko (takrat je bil naziv podjetja Ekoen solarna energija), sedež pa so imeli v Ljubljani. Leta 2016 so kupili poslovne prostore na Neži v Trbovljah, ki so v celoti pokriti s fotovoltaičnimi moduli. Leto kasneje so se preimenovali v Ekoen avto, ker so se pričeli prvenstveno ukvarjati z obnovo in vzdrževanjem vozil. Leta 2019 so pridobili prvi certifikat za vozilo Lamborghini z oceno excellent.

Podjetje vodi bivši trboveljski podžupan Metod Kurent, ki ga Slovenci poznajo tudi iz avtomobilskih dirk. V njem je v letu 2021 zaposlenih osem strokovnjakov za avtomobile. Število zaposlenih so pričeli povečevati leta 2016, v podjetju zaposlujejo do dva nova sodelavca letno. Tudi v prihodnjih letih bi radi nadaljevali s podobnim trendom zaposlovanja. Seveda bo rast števila zaposlenih odvisna od ponudbe, povpraševanja ter splošne klime in situacije. Zaposlovali pa bodo predvsem vrhunske delavce (klepar, avtoličar, avtomehanik z znanji restavratorstva, tujih jezikov, z maksimalno predanostjo pri delu in natančnostjo).

Metod Kurent pravi, da bi se radi v naslednjih letih čim bolj se uveljaviti na zahodnoevropskih trgih in se ukvarjali z vozili višjega cenovnega razreda.

PR objava

Foto: Ekoen avto Trbovlje

Prejšnji članekDanes dogaja
Naslednji članekPijana voznika povzročila nesreči