V Zasavju so imeli policisti pretekli teden z vikendom vred kar nekaj dela. Ukvarjali so se z enajstimi manjšimi prometnimi nesrečami, ustavili so dva alkoholizirana voznika in voznico z znaki psihoaktivnih substanc. V veselem decembru se viša število kršitev javnega reda in miru, saj so obravnavali dve klasični kršitvi, pa še nasilništvo v stanovanju, spor med partnerjema, pretep med občanoma in nedostojno vedenje. Ukvarjali so se še z vžigom avta, štirimi poškodovanji tuje stvari, nedovoljenim kurjenjem odpadkov, tatvino denarnice, dvakrat z nepravilnim parkiranje ter požarom zaradi neprevidnega cvretja masti. Našli so tudi denarnico z napisom Luka Dončić. Vendar policisti niso zapisali, ali je denarnica res Dončićeva.


PP Hrastnik

V torek zjutraj so prijavili prometno nesrečo. Ker je šlo za prometno nesrečo z manjšo škodo, so policisti odstopili od ogleda.

Policiste so obvestili, da je zagorelo vozilo. Oškodovanec je manjši vžig v prostoru motorja ogenj pogasil sam.

Popoldan so obravnavali  prometni nesreči z materialno škodo. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

V torek zjutraj so prijavili povoženje srne. Policisti so odstopili od ogleda.

Obravnavali so prometno nesrečo z materialno škodo, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila. Policisti so odstopili od ogleda.

Zvečer so prijavili prometno nesrečo z materialno škodo. Zoper povzročitelja vodijo postopek o prekršku.

V četrtek so obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari – poškodbo vrat vodnega zajetja.

Popoldan so obravnavali  prometno nesrečo z materialno škodo. Policisti so ob izpolnjenih pogojih odstopili od ogleda.

V petek so policisti obravnavali kaznivo dejanje. Moški je nasilno vstopil v stanovanje, se sprl s prijateljem, ga udaril in vrgel po tleh. Spisali so kazensko ovadbo.

V soboto zjutraj so policisti ustavili voznika, ki so mu odredili preizkus alkoholizirnaosti, ki je pokazal 0,48 mg/l alkohola v izdihanem zraku.

Dopoldan so policiste obvestili o prometni nesreči s pobegom na parkirnem prostoru. Povzročitelj je s kraja odpeljal ne da bi nudil svoje podatke.

V nedeljo so policisti odstopili od ogleda kraja prometne nesreče, saj sta se voznika o krivdi dogovorila sama, oba voznika in vozili so izpolnjevali pogoje za udeležbo v prometu, nastala je majhna škoda na vozilih.


PP Trbovlje

V ponedeljek so  policisti po obvestilu občana v Trbovljah zalotili občana pri kurjenju odpadkov, o tem bodo obvestili pristojno inšpekcijsko službo.

Pri kontroli prometa so ustavili voznika osebnega avtomobila in po opravljenem preizkusu ugotovili, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, rezultat preizkusa je znašal 0,35 mg/l. Voznik se z rezultatom ni strinjal, rezultat so potrdili po opravljenem preizkusu z etilometrom. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo ter izdali plačilni nalog.

V torek so  pri kontroli cestnega prometa zaznali kršitev pešca, kateremu so izdali plačilni nalog. Pri sebi je imel tudi snov, za katero sumijo, da gre za prepovedano drogo. Po opravljeni analizi bodo v primeru potrditve zoper kršitelja uvedli prekrškovni postopek.

Policisti so pri kontroli prometa ustavili voznico, pri kateri so s preliminarnim testom zaznali prisotnost psihoaktivnih substanc, zaradi katerih ne sme voziti motornega vozila. Odredili so strokovni pregled in ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Kršiteljico čaka obdolžilni predlog. V času postopka je do policistov pristopil njen partner, ki se je do policistov nedostojno vedel, zaradi česar so mu izdali plačilni nalog.

V sredo je občanka policiste obvestila o tatvini denarnice na delovnem mestu. Neznani storilec je ukradel denarnico, v katerem je imela različne osebne dokumente. Lastnico je oškodoval za približno 60 evrov.

V gostinskem lokalu sta gosta kršila javni red in mir, policisti so jima izdali plačilni nalog

Policiste so obvestili o dveh primerih nepravilnega parkiranja. V enem primeru je voznik zaparkiral drugo parkirano vozilo, v drugem pa je voznik parkiral na intervencijski površini. Policisti so obema voznikoma izdali obvestilo o prekršku.

V petek v  popoldanskem času se je v Trbovljah zgodila prometna nesreča. Voznik osebnega avtomobila je zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v voznico osebnega avtomobila. Pri tem je nastala le materialna škoda. Pri postopku so ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola (0,56 mg/l), zaradi česar so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper njega bomo podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo.

V nočnem času so zaradi glasne glasbe intervenirali v Trbovljah, kršitelja  čaka prekrškovni postopek.

V soboto v  dopoldanskem času se je na območju Dobovca zgodila prometna nesreča zaradi neprilagojene hitrosti voznice osebnega avtomobila, ki je zapeljala z vozišča in se prevrnila. Pri tem je nastala le materialna škoda. Povzročiteljici so izrekli globo.

V popoldanskem času je občanka v garaži stanovanjske hiše cvrla mast in objekt zapustila. Mast se je pregrela, zagorelo je in požar se je razširil na opremo v notranjosti. Požar so pogasili gasilci. Pri tem pa je nastala materialna škoda. Policisti bodo spisali kazensko ovadbo.

V nočnem času so posredovali na območju Trbovelj, kjer je prišlo do spora med izven zakonskima partnerjema.

V nočnem času so posredovali pred gostinskim lokalom na območju Trbovelj, kjer je prišlo do spora med občanoma. Kršitelj je udaril oškodovanca in ga lahko telesno poškodoval. Čaka ga ustrezen ukrep.

V nedeljo v večernem času so policisti posredovali v Trbovljah, kjer se je kršiteljica nedostojno vedla do oškodovanke. Izrekli so ji globo.


PP Zagorje ob Savi

V ponedeljek so policisti zasegli snov, za katero sumijo, da je prepovedana rastlina konoplja. Snov so poslali v analizo, po prejetih rezultati lahko sledi prekrškovni postopek.

Sprejeli so prijavo suma storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari – stekla na vozilu v Zagorju ob Savi.

V torek je občanka prinesla denarnico modre barve z napisom Luka Dončič, ki jo je našla v Zagorju ob Savi, policisti še iščejo lastnika.

V četrtek so sprejeli prijavo suma kaznivega dejanja poškodovanja vozila v Zagorju ob Savi.

V petek so obravnavali poškodovanje tuje stvari na Izlakah.

V  soboto so obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo in pobegom na  parkirišču železniške postaje v Zagorju ob Savi.


Savus

Foto: arhiv Savus


 

Prejšnji članekAlja Drnovšek in Tiatara Zupančič zlati
Naslednji članekPredlog: po Šuligoju naj se imenuje GŠ