Alja Drnovšek in Tiatara Zupančič, bivši dijakinji GESŠ Trbovlje, sta prejeli zlato priznanje MEPI. Pridružili sta se šestim dijakom te šole, ki so v preteklosti prejeli zlato priznanje.

»Včasih sem bila pametna in sem spreminjala svet. Danes sem modra in spreminjam sebe.« S to mislijo je predsednica Republike Slovenije dr. Nataša Pirc Musar na slavnostni podelitvi zlatih priznanj MEPI, ki se je odvijala v Kongresnem centru Brdo, pospremila v svet nove zlatnike Programa MEPI – Mednarodno priznanje za mlade. Tako sta se 8. generaciji zlatnikov pridružili tudi dijakinji (zdaj že nekdanji) Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje – Alja Drnovšek in Tiatara Zupančič.

In tudi mi imamo skupno številko – 8. Od leta 2016, ko smo prvič tudi uradno začeli s tem programom, sta se Alja in Tiatara pridružili še Timoteju Zupančiču, Aljažu Hočevarju, Maticu Škrbcu, Luki Medvešku, Ilhani Smajlović in Moniki Maksimović.

Vztrajnost, potrpežljivost, razumevanje, pomoč, trma so pri nas ne samo besede, ampak tudi konkretna dejanja. Brez njih ne bi nikoli zmogli – ne mepijevci, njihovi starši, ne vsa šolska spremljevalna ekipa, ne vodstvo. Tako smo v mislih že pri novih zlatnikih. Upamo, da bo 9. generacija, tudi glede številke, pravljična …

Maruša Stoklasa Drečnik, koordinatorica programa MEPI

Foto: GESŠ Trbovlje


 

Prejšnji članekDrevesa na cesti in požar
Naslednji članekDončićeva denarnica