»V letošnjem letu si bomo v Knjižnici Antona Sovreta v sodelovanju z Občino Hrastnik prizadevali dopolniti zbirko monografskih publikacij območja občine Hrastnik. Zbirka je namenjena proučevanju domoznanstva in priložnostnim razstavam,« so zapisali v hrastniški knjižnici ob začetku zanimivega projekta, ki so se ga lotili v Hrastniku.

Knjižnica Antona Sovreta Hrastnik in Občina Hrastnik se zavedata, da je ena izmed najpomembnejših nalog tudi zbiranje domoznanskega gradiva. Domoznanska dejavnost obsega zbiranje, hranjenje, obdelavo in prezentacijo gradiva, ki se po vsebini ali po izvoru nanaša na območje občine Hrastnik.

»Na vas se obračamo z željo, da nam pomagate dopolniti željeno zbirko. V kolikor posedujete stare knjige, ki se vsebinsko navezujejo na Hrastnik, vas prosimo, da nas o tem obvestite. Dogovorili se bomo o pogojih hranjenja v naši  domoznanski zbirki. Zbirka starih monografij bo z vašo pomočjo obogatila ponudbo splošne zbirke z drugačnostjo« so še zapisali v knjižnici ob pozivu občankam in občanom.

Savus

Foto: arhiv Knjižnice Antona Sovreta Hrastnik