Članice ŽPZ Svoboda Dol pri Hrastniku so nastopile na mednarodnem tekmovanju zborov na Hrvaškem. Nastopile so v družbi 17 zborov in skupin iz štirih držav.

Prvo junijsko soboto je v termah Tuhelj na Hrvaškem potekalo 14. mednarodno tekmovanje pevskih zborov in vokalnih skupin. Na tekmovanju je sodelovalo 27 zborov in vokalnih skupin iz štirih držav (Hrvaška, Slovenija, Bosna in Hercegovina in Madžarska).

Prvič so se tekmovanja udeležile pevke Ženskega pevskega zbora Svoboda Dol pri Hrastniku. Strokovna komisija je  pevke izbrala v predprijavah na tekmovanje, pevke so se potrudile, da so se na mednarodni sceni dobro predstavile.

Nastop so pričele z rudarsko pesmijo Pesem rudarskih otrok, zapele so še Stoji, stoji mi polje, Amor v čolnu in Avsenikovo Poredno polko. Z njo so vse sodelujoče slovenske pevske zbore predstavile tudi na otvoritvi tekmovanja. Sodelovanja na tekmovanju v Tuhelju na Hrvaškem je bila lepa izkušnja, prav gotovo pa bo vplivalo na delovni zagon in je odlična vzpodbuda za nadaljnje delo.

Savus

Foto: ŽPZ Dol pri Hrastniku