ponedeljek, 22 aprila, 2024

Iz te kategorije

Dolani klonili v Škofljici

Dolani so v petek, 16.decembra, odigrali tekmo 13. kroga v 1.B MRL. V dvorani ŠRD Škofljica in izgubili proti domačinom.

ŠRD Škofljica – RK Dol TKI Hrastnik 34:27 (17:13)

Škofljica, 16.12.2022. Športna dvorana, gledalcev 150. Sodnika Košir in Pajić

ŠRD Škofljica: Šalamon (1 obramba), Lipužič (11 obramb), Dolinšek Kogoj 1, Kljun 7, Podmenik, Regner 4, Gorjup 1, Gliha 2, Rot 6, Lešek 3, Krese 1, Šnajdar, Etling 5, Pucihar, Rot 4 (2). Trener Obajdin

RK Dol TKI Hrastnik: Žibert (6 obramb), Šubaj, Jager, Ajdari 2, Zobarič 1, Urdih, Hočevar 5, Moljk, Zupanc 7 (1), Blagotinšek 3, Simončič 3, Cigler 1, Sivka 4 (1), Šuntner 1. Trener Pesko

Sedemmetrovke: ŠRD Škofljica 2 (2), RK Dol TKI Hrastnik 2 (2)

Izključitve: ŠRD Škofljica 12 minut, RK Dol TKI Hrastnik 10 minut

Dolski rokometaši so se z zadnje tekme v koledarskem letu vrnili s porazom. V petek so na gostovanju v Škofljici v 13.krogu v 1.B MRL morali priznati premoč gostiteljem, ki so s to zmago prehiteli Dolane na 4. mestu prvenstvene lestvice. Kemičarji bodo s četrtim letošnjim porazom začetek drugega dela sezone pričakali še vedno na zadovoljivem 5. mestu.

Škófeljčani so začeli udarno in v 7. minuti povedli 5:1 ter tako gostujočega trenerja Peska kmalu prisilili na minuto odmora. Ta je koristila njegovim varovancem, saj so po slabih sedmih minutah uspeli rezultat izenačiti na 6. Sledilo je spet obdobje boljše igre domačih, ki so si do konca prvega dela priigrali 4 zadetke prednosti.

Razen uvodnih minut 2. polčasa, ko so Dolani še lahko držali stik z domačini, je preostali del pripadel gostiteljem. Ti so si v 54. minuti priigrali tudi največjo prednost na tekmi – enajst zadetkov (33:22). V zadnjih petih minutah so kemičarji le uspeli zmanjšati razliko in preprečili še višji poraz.

Gašper Zupanc s sedmimi in Jan Hočevar s petimi zadetki sta imela tokrat v napadu premalo pomoči ostalih, v odsotnosti prvega vratarja Klemna Nunčiča je Kris Žibert vpisal v statistiko šest obramb. Pri zmagovalcih pa omenimo Kljuna s sedmimi in Rota s šestimi zadetki ter vratarja Lipužiča z 11 obrambami.

V nadaljevanju sledi daljši premor, prvenstvo pa se nadaljuje s tekmami 14. kroga, ki bodo na sporedu 4. februarja 2023.

Savus

Foto: ŠRD Škofljica


 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek

Isti avtor