V Trbovljah so za pomoč družinam v stiski v decembrski akciji svetnikov občinskega sveta in nekaterih podjetij zbrali nekaj več kot 7000 evrov, Trboveljčani pa so se izkazali tudi pri pomoči ljudem, ki so bili prizatedi v potresu v okolici Petrinje.

Svetnice in svetniki občinskega sveta Občine Trbovlje, ki delujejo v svetniških skupinah Socialnih demokratov, Desusa, Levice ter Liste Jasne Gabrič za Trbovlje so se decembra odločili, da namenijo sredstva za pomoč družinam v Trbovljah. Njihovi pobudi so se pridružili še številni posamezniki in podjetja, med drugim HSE d.o.o., Amabi d.o.o. in drugi, ki želijo biti neimenovani.

Skupaj je bilo na računu Društva prijateljev mladine Trbovlje za pomoč družinam zbranih 7.020,00 eur. Del sredstev je bilo že porabljen v mesecu decembru, ostalo pomoč bodo družinam nudili še v letošnjem letu v sodelovanju s pristojnimi institucijami.

Trbovlje so skupaj stopile tudi za pomoč prizadetim v potresu v Petrinjah in Sisku. Občina Trbovlje je v sodelovanju s trboveljskimi gasilci in Društvom prijateljev mladine Trbovlje organizirala zbiranje pomoči za prizadete v potresu na Hrvaškem. V ta namen so ob pomoči številnih občanov poleg pomoči v materialni obliki zbrali tudi 2.500 evrov. Prav tako pa je Občina Trbovlje v potresu najbolj prizadetima občinama – Petrinji in Sisku skupno namenila 6.000 evrov, vsaki po 3.000.

Savus

Foto: Branko Klančar