Občina Hrastnik je v soboto, 20. februarja, v sodelovanju s projektom Miss Slovenija, KRC Hrastnik, MCH in Društvom kmečkih žena Hrastnik izvedla kulinarično delavnico zasavskih jedi s kandidatkami za Miss Slovenije. Pripravljene obroke so dostavili hrastniškim socialno ogroženim družinam.

Dekleta so razdeljena v treh skupinah dopoldan pripravljala tradicionalne zasavske jedi – funšterc, krumpantoč in grenadirmarš. Prvega v Mladinskem centru Hrastnik v sodelovanju s kuharskim chefom Brankom Podmenikom, drugega v kuhinji OŠ NHR Hrastnik s kuharjem Mitjo Pajnkiherjem, tretjega pa v Kulturnem domu na Dolu, v VGS prostorih, s predsednico Erno Deželak in njeno ekipo iz Društva kmečkih žena.

Dekleta so se veliko naučila o kulinarični zgodovini Zasavja in pripravi tradicionalnih zasavskih jedi, hkrati pa so s svojo pomočjo pomagale socialno ogroženim. V sodelovanju z OZRK ter KRC Hrastnik so namreč pripravila 32 porcij jedi, ki so jih na dom dostavili 16 socialno ogroženim hrastniškim gospodinjstvom. V vsako vrečko z lepo pripravljeno hrano so dodale še posvetilo, namenjeno prejemnikom.

Kuharski mentorji Deželak, Podmenik in Pajnkiher so bili nad kuharskimi veščinami deklet navdušeni, kandidatke za Miss Slovenije pa so imele priložnost poizkusiti najbolj značilne jedi naših revirjev.

Savus

Foto: Občina Hrastnik